Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Montpellier Airport: algemene informatie

In het zuidoosten van Frankrijk kan je een bezoek gaan brengen aan de prachtige stad Montpellier. De studentenstad staat bekend om zijn bruisende centrum en nachtleven. Het is tevens een oude stad met indrukwekkende gebouwen en smalle straatjes. Oftewel, de ideale bestemming voor een welverdiende stedentrip. Je kan vanuit Nederland dan ook eenvoudig afreizen naar Montpellier Airport. Er vertrekken dagelijks vluchten van de bekende luchtvaartmaatschappijen naar Montpellier Airport. Ontdek hieronder meer informatie over de Franse luchthaven:

Huurauto op Montpellier Airport

Als je liever de omgeving van Montpellier wilt gaan verkennen, dan kan je het beste een huurauto gaan reserveren. Je hebt op Montpellier Airport de keuze uit acht verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder enkele bekende bedrijven. Het is verstandig om online alvast een huurauto te boeken, zodat je zeker bent van de beste prijs. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten auto’s in diverse prijscategorieën. De huurauto staat bij aankomst op Montpellier Airport meteen voor je klaar!

Taxi reserveren

Er zijn ook veel reizigers die enkel voor een stedentrip afreizen naar Montpellier Airport. In dat geval is een huurauto wellicht onnodig en kan je beter in de taxi stappen. Een ritje van de luchthaven naar het gezellige stadscentrum duurt 15 minuten. Je bent voor een rit rond de €25 tot €30 kwijt. Natuurlijk is het wel slim om voor vertrek een taxi te reserveren, je bent dan misschien ook wat goedkoper uit. Een taxi nemen naar een andere omliggende stad is ook mogelijk, maar kost al snel rond de €100. Enkele voorbeelde zijn Béziers en Nîmes.

Openbaar vervoer

Er kan vanzelfsprekend ook gekozen worden voor het openbaar vervoer op Montpellier Airport. Er worden meerdere shuttlebussen aangeboden en die rijden binnen 20 minuten naar het hartje van Montpellier. Je kan een kaartje kopen bij de chauffeur. Daarnaast is het nog een optie om gebruik te maken van de trams, die rijden een stuk constanter maar doen er wel wat langer over. Je kan overigens ook met de tram of de bus naar het nabijgelegen treinstation afreizen en overstappen voor een andere bestemming.

De Goedkoopste vliegtickets voor Montpellier Airport

Roken op Montpellier Airport

De rokers kunnen op Montpellier Airport terecht bi de ingang en de uitgang van de luchthaven. Er zijn speciale rookzones aangewezen. Daarnaast krijg je ook na de douane nog de kans om een sigaret op te steken. Nabij de Gates 16 en 17 is namelijk een groot buitenterras te vinden. Montpellier Airport is daarmee een uitzondering op de regel in Frankrijk!

Hotels in de omgeving van Montpellier Airport

Mocht je op een ongebruikelijke tijd vliegen, dan kan het handig zijn om in de omgeving van Montpellier Airport te overnachten. Dat is gelukkig ook mogelijk, aangezien er meerdere hotels zijn gevestigd in de buurt van het vliegveld. Je kan bijvoorbeeld een overnachting boeken in het Ibis Budget Airport Hotel, Aéroport Hotel, Ibis Styles Montpellier Aeroport Hotel en het Hotel California. De prijzen van de hotels lopen flink uiteen, namelijk tussen de €33,00 en de €90,00 per nacht. En natuurlijk kan je goedkoper uit zijn door online een hotelkamer te boeken!Booking.com

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243