Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Authentieke trulloʼs in de Provence

vakanties in frankrijk

Authentieke trullo’s in de Provence

De Provence staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke wijnen en charmante dorpjes. Een van de meest iconische en unieke aspecten van de Provence zijn de authentieke trullo’s. Deze traditionele stenen huizen zijn een lust voor het oog en bieden een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Provençaalse ervaring. In dit artikel zullen we de geschiedenis van trullo’s in de Provence verkennen, enkele van de meest bijzondere trullo’s benoemen en praktische informatie geven voor reizigers die deze unieke accommodaties willen bezoeken.

Geschiedenis van trullo’s in de Provence

Trullo’s zijn traditionele stenen huisjes die oorspronkelijk uit de regio Apulië in Italië komen. Ze werden oorspronkelijk gebouwd als tijdelijke huisvesting voor landarbeiders en herders, en werden gekenmerkt door hun kegelvormige daken. In de 19e eeuw, toen veel Italianen naar Frankrijk emigreerden, brachten ze de trullo-architectuur mee naar de Provence. Hier werden trullo’s al snel geïntegreerd in het landschap en zijn ze vandaag de dag nog steeds te bewonderen in dorpen en op het platteland.

Bijzondere trullo’s in de Provence

Er zijn talloze prachtige trullo’s te bewonderen in de Provence, maar een van de meest bijzondere is de Trullo du Paradis in het dorpje Roussillon. Dit unieke trullo-complex bestaat uit meerdere kegelvormige huisjes die zijn omgebouwd tot comfortabele accommodaties voor gasten. Met zijn schilderachtige ligging en charmante uitstraling is de Trullo du Paradis een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een uniek verblijf in de Provence.

Adressen en openingstijden

Trullo du Paradis

Rue du Paradis, 84220 Roussillon, Frankrijk

Openingstijden: maandag t/m zondag, 09:00-17:00

Verblijven in een trullo

Naast het bewonderen van trullo’s, is het ook mogelijk om daadwerkelijk in een trullo te verblijven tijdens een vakantie in de Provence. Er zijn verschillende accommodaties die zijn omgebouwd van traditionele trullo’s en bieden gasten de mogelijkheid om te genieten van de unieke sfeer en charme van deze historische huisjes. Van eenvoudige en rustieke trullo’s op het platteland tot luxueuze trullo-villa’s met alle moderne voorzieningen, er is voor ieder wat wils.

Populaire trullo-verblijven in de Provence

  1. Trullo La Petite Bergerie in Gordes
  2. Trullo de Charme in Lourmarin
  3. Trullo des Lumières in Apt

Praktische informatie voor reizigers

Als u van plan bent om trullo’s te bezoeken of in een trullo te verblijven tijdens uw verblijf in de Provence, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerst is het aan te raden om van tevoren te reserveren, vooral als u tijdens het hoogseizoen reist. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat veel trullo-accommodaties zich buiten de stadscentra bevinden, dus het is handig om over eigen vervoer te beschikken. Tot slot is het goed om te weten dat trullo’s vaak klein en compact zijn, dus als u met een grotere groep reist, kan het lastig zijn om geschikte accommodatie te vinden.

Conclusie

Bezoekers aan de Provence die op zoek zijn naar een unieke en authentieke ervaring, doen er goed aan om de prachtige trullo’s te verkennen die verspreid zijn door de regio. Of u nu op zoek bent naar een schilderachtige accommodatie om in te verblijven of gewoon wilt genieten van de architecturale schoonheid van deze historische huisjes, trullo’s bieden een unieke kijk op het Provençaalse plattelandsleven. Met een beetje voorbereiding en wat flexibiliteit, kunnen reizigers een onvergetelijke ervaring beleven in een van de meest charmante en bijzondere aspecten van de Provence.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243