Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Angers

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Angers

Angers is een prachtige stad in Frankrijk met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Of je nu geïnteresseerd bent in kastelen, musea, of prachtige tuinen, er is voor ieder wat wils. Hier zijn enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Angers:

Het kasteel van Angers

Gelegen in het hart van de stad, is het kasteel van Angers een van de meest indrukwekkende historische monumenten in Frankrijk. Het kasteel dateert uit de 9e eeuw en herbergt een schat aan middeleeuwse kunst en geschiedenis. Een hoogtepunt van een bezoek aan het kasteel is de beroemde Tapisserie de l’Apocalypse, een reeks wandtapijten die dateren uit de 14e eeuw.

Adres: 2 Promenade du Bout du Monde, 49100 Angers, Frankrijk

Openingstijden: dagelijks geopend van 9.00 tot 18.30 uur

De kathedraal van Angers

De kathedraal van Angers, ook bekend als de kathedraal van Saint-Maurice, is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. De kathedraal dateert uit de 12e eeuw en bevat adembenemende glas-in-loodramen en een prachtig interieur. Het is zeker een must-see voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.

Adres: Place Saint-Maurice, 49100 Angers, Frankrijk

Openingstijden: maandag tot zaterdag geopend van 9.00 tot 18.30 uur, zondag geopend van 14.00 tot 18.30 uur

David d’Angers Gallery-Museum

Dit museum is gewijd aan de beeldhouwkunst van David d’Angers, een van de meest invloedrijke Franse beeldhouwers van de 19e eeuw. Het museum herbergt een uitgebreide collectie van zijn werken, evenals tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse beeldhouwkunst.

Adres: 33 bis Rue Toussaint, 49100 Angers, Frankrijk

Openingstijden: dinsdag tot zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur

Quai Ligny

Quai Ligny is een charmante promenade langs de rivier de Maine, waar bezoekers kunnen genieten van prachtige uitzichten en gezellige cafés en restaurants. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Franse levensstijl.

Het Parc du Thabor

Dit prachtige park is een oase van rust in het hart van de stad. Met zijn formele tuinen, waterpartijen en weelderige beplanting is het de ideale plek om te genieten van een ontspannende wandeling of een picknick met het gezin.

Adres: Rue Larrey, 49100 Angers, Frankrijk

Openingstijden: dagelijks geopend van 8.00 tot zonsondergang

Angers is een stad vol prachtige bezienswaardigheden en de perfecte bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, kunst en cultuur. Of je nu geïnteresseerd bent in middeleeuwse kastelen, gotische kerken, of prachtige tuinen, Angers heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om de openingstijden en adresgegevens van de verschillende bezienswaardigheden te controleren voordat je op pad gaat. Geniet van je bezoek aan deze charmante stad!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243