Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Dijon bezoeken: tips

vakanties in frankrijk

Dijon bezoeken: tips

Dijon is de hoofdstad van het Bourgondische rijksgraafschap en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad staat bekend om zijn prachtige architectuur, heerlijke gastronomie en bruisende cultuur. Als je van plan bent om Dijon te bezoeken, zijn hier een paar handige tips om het meeste uit je reis te halen.

Het verkennen van de oude binnenstad (H3)

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Dijon is het verkennen van de oude binnenstad, die bekend staat om zijn goed bewaarde middeleeuwse en renaissance-gebouwen. Neem de tijd om door de kronkelende straatjes te wandelen en de prachtige architectuur te bewonderen. Hoogtepunten zijn onder andere de Place de la Libération, de Notre-Dame kerk en het Paleis van de Hertogen van Bourgondië.

Daarnaast is het ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan de markt van Les Halles, waar je kunt genieten van heerlijke streekproducten en lokale lekkernijen. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de overdekte markt, waar je verse producten kunt kopen om zelf een heerlijke maaltijd te bereiden.

Ontdek de rijke gastronomie (H3)

Dijon staat bekend om zijn gastronomie, vooral om de mosterd en de wijnen. Een bezoek aan Dijon is dan ook niet compleet zonder het proeven van de lokale specialiteiten. Breng een bezoek aan een van de vele mosterdfabrieken en leer alles over het productieproces van deze beroemde mosterd. Daarnaast kun je ook een wijnproeverij bijwonen bij een van de vele wijnmakerijen in de omgeving.

Een andere aanrader is het proeven van de lokale gerechten in een van de vele restaurants in de stad. Probeer eens de Boeuf Bourguignon, een stoofpot van rundvlees in rode wijn, of een heerlijke Escargots de Bourgogne (slakken). Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de traditionele bakkerijen voor wat versgebakken brood en patisserie.

Culturele bezienswaardigheden (H3)

Dijon heeft ook veel te bieden op cultureel gebied. Breng een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten, dat een indrukwekkende collectie schilderijen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst uit verschillende periodes herbergt. Daarnaast is er ook het Musée Magnin, gehuisvest in een prachtig 17e-eeuws herenhuis, met een uitgebreide collectie van Europese schilderijen, meubels en keramiek.

Een andere unieke bezienswaardigheid is de Crypte Archeologique van de Notre-Dame kerk, waar je de overblijfselen van een Romeins amfitheater kunt bewonderen. Ook de Jardin Botanique de l’Arquebuse is een bezoek waard, met zijn prachtige botanische tuinen en kassen.

Praktische informatie (H3)

– Adres toeristische informatie Dijon: 11 Rue des Forges, 21000 Dijon
– Openingstijden toeristische informatie: ma-vr 9:00-18:00, za 10:00-17:00
– Handige website voor toeristische informatie: www.visitdijon.com

Vergeet niet om ook te genieten van de gezellige sfeer in de verschillende cafés en bistro’s in de stad. Dijon is een levendige stad met een rijke culturele erfgoed en heerlijke culinaire tradities. Met deze tips ben je goed voorbereid om het beste uit je bezoek aan Dijon te halen. Veel plezier!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243