Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Bordeaux

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Bordeaux

Bordeaux, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, is een stad die bekend staat om zijn prachtige wijnhuizen, historische architectuur en levendige cultuur. Hier zijn enkele van de meest interessante bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze bruisende stad.

Historische bezienswaardigheden

Als het gaat om historische bezienswaardigheden, heeft Bordeaux veel te bieden. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de Grosse Cloche, een imposante poort die ooit de ingang vormde van de stad. De Porte Cailhau is ook een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Voor liefhebbers van geschiedenis is een bezoek aan de Cathédrale Saint-André, een prachtige gotische kathedraal, zeker de moeite waard.

Adressen en openingstijden

Bezienswaardigheid Adres Openingstijden
Grosse Cloche Rue Saint-James, Bordeaux Openbaar toegankelijk
Porte Cailhau Place du Palais, Bordeaux Ma-Do: 10:00-18:00, Vr-Zo: 10:00-19:00
Cathédrale Saint-André Place Pey-Berland, Bordeaux Ma-Za: 10:00-18:00, Zo: 14:00-18:00

Wijnhuizen en proeverijen

Bordeaux is wereldberoemd om zijn wijn, dus het is geen verrassing dat veel toeristen de stad bezoeken om te genieten van wijnproeverijen en een bezoek aan de vele wijnhuizen in de regio. Enkele van de meest gerenommeerde wijnhuizen in Bordeaux zijn Château Margaux, Château Lafite-Rothschild en Château Mouton Rothschild. Hier kunnen bezoekers genieten van rondleidingen door de wijngaarden, wijnproeverijen en de mogelijkheid om enkele van de meest prestigieuze wijnen ter wereld te kopen.

Château Margaux

Adres: 33460 Margaux

Openingstijden: Ma-Vr: 10:00-18:00, Za-Zo: 10:00-17:00

Château Lafite-Rothschild

Adres: 33250 Pauillac

Openingstijden: Ma-Za: 09:00-13:00, 14:00-18:00

Château Mouton Rothschild

Adres: 33250 Pauillac

Openingstijden: Ma-Vr: 10:00-18:00, Za: 10:00-12:00

Culturele bezienswaardigheden

Bordeaux heeft een levendige culturele scene, met vele musea en galerieën die een breed scala aan kunst en geschiedenis tentoonstellen. Het Musée d’Aquitaine is een van de grootste musea in de stad en biedt een uitgebreide collectie van archeologische vondsten, kunstwerken en historische voorwerpen die de geschiedenis van de regio laten zien. Voor liefhebbers van moderne kunst is het CAPC Musée d’Art Contemporain een must-see, met een indrukwekkende collectie van hedendaagse kunstwerken.

Musée d’Aquitaine

Adres: 20 Cours Pasteur, 33000 Bordeaux

Openingstijden: Ma-Za: 11:00-18:00, Zo: 14:00-18:00

CAPC Musée d’Art Contemporain

Adres: 7 Rue Ferrère, 33000 Bordeaux

Openingstijden: Di-Zo: 11:00-18:00

Outdoor activiteiten

Als je liever buiten bent, heeft Bordeaux ook veel te bieden. Het prachtige Parc Bordelais is een geweldige plek om te genieten van een ontspannen wandeling of een picknick, terwijl de Jardin Public een adembenemende botanische tuin is die het hele jaar door prachtige bloemen en planten tentoonstelt. Voor avontuurlijke types is een fietstocht langs de oevers van de Garonne rivier een geweldige manier om de stad te verkennen.

Parc Bordelais

Adres: Rue du Bocage, 33000 Bordeaux

Openingstijden: Dagelijks geopend

Jardin Public

Adres: Cours de Verdum, 33000 Bordeaux

Openingstijden: Dagelijks geopend

Conclusie

Bordeaux is een stad die doordrenkt is met geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Met zijn indrukwekkende historische bezienswaardigheden, wereldberoemde wijnhuizen, boeiende musea en prachtige buitenlocaties is er voor elk wat wils in deze bruisende stad. Een bezoek aan Bordeaux is een onvergetelijke ervaring die zeker een plekje verdient op je reisbucketlist.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243