Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Dijon

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Dijon

Dijon is een prachtige stad gelegen in de regio Bourgogne-Franche-Comté, in het oosten van Frankrijk. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur, heerlijke keuken en natuurlijke schoonheid. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Dijon die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan de stad.

Paleis van de Hertogen van Bourgondië

Het Paleis van de Hertogen van Bourgondië is een van de meest indrukwekkende historische gebouwen in Dijon. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw en diende als residentie voor de hertogen van Bourgondië. Tegenwoordig herbergt het paleis verschillende musea, waaronder het Musée des Beaux-Arts, dat een indrukwekkende collectie schilderijen en beeldhouwwerken uit de Middeleeuwen en de Renaissance herbergt. Het paleis zelf is een prachtig voorbeeld van gotische en renaissance architectuur, en de binnenplaats is zeker een bezoek waard.

Adres: 1 Place de la Libération, 21000 Dijon, Frankrijk
Openingstijden: Maandag gesloten, dinsdag t/m zondag van 9:30 tot 18:00

Notre-Dame van Dijon

De Notre-Dame van Dijon is een prachtige gotische kathedraal die dateert uit de 13e eeuw. Het is een van de meest opvallende bezienswaardigheden in de stad, met zijn indrukwekkende torens en prachtige gebrandschilderde ramen. Het interieur van de kathedraal is net zo indrukwekkend als de buitenkant, met zijn prachtige gewelfde plafonds en middeleeuwse beeldhouwwerken. Vergeet niet om de toren te beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Adres: Rue de la Chouette, 21000 Dijon, Frankrijk
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 19:00, zaterdag en zondag van 9:00 tot 19:30

Musée Magnin

Het Musée Magnin is een prachtig museum dat een unieke collectie schilderijen, meubels en decoratieve kunst uit de 18e eeuw herbergt. Het museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van het echtpaar Magnin, die hun collectie aan de stad hebben nagelaten. Het museum biedt een fascinerend inzicht in het leven en de kunst van de 18e eeuw, en is een must-see voor liefhebbers van kunst en geschiedenis.

Adres: 4 Rue des Bons Enfants, 21000 Dijon, Frankrijk
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 18:00

Place de la Libération

De Place de la Libération is het bruisende hart van Dijon, met zijn prachtige geplaveide pleinen en indrukwekkende architectuur. Het plein wordt omringd door prachtige historische gebouwen, waaronder het Paleis van de Hertogen van Bourgondië en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het is de perfecte plek om te genieten van een kopje koffie op een terras en mensen te kijken, of om de wekelijkse markt te bezoeken die hier wordt gehouden.

Wijnproeverij in de Bourgogne

Dijon is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige wijnstreek Bourgogne. Breng een bezoek aan een van de vele wijngaarden in de omgeving, waar je kunt genieten van heerlijke wijnproeverijen en een rondleiding door de wijngaarden. Proef de beroemde Bourgondische wijnen zoals Chardonnay, Pinot Noir en Chablis, en leer alles over het wijnmakenproces.

Conclusie

Dijon is een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en prachtige bezienswaardigheden. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, kunst, geschiedenis of wijn, er is voor ieder wat wils te vinden in deze prachtige stad. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het Paleis van de Hertogen van Bourgondië, de Notre-Dame van Dijon, het Musée Magnin, de Place de la Libération en de wijngaarden van de Bourgogne voor een onvergetelijke ervaring.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243