Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Le Havre

vakanties in frankrijk

### Bezienswaardigheden in Le Havre

Le Havre, gelegen in het noordwesten van Frankrijk, is een sfeervolle havenstad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Van prachtige musea tot indrukwekkende architectuur, er is genoeg te zien en te doen in deze bruisende stad. In dit artikel zullen we de belangrijkste bezienswaardigheden van Le Havre bespreken en wat handige informatie geven over elk van hen.

#### Musee d’Art Moderne Andre Malraux (MuMa)
Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Le Havre is het Musee d’Art Moderne Andre Malraux, ook wel bekend als MuMa. Dit museum is gehuisvest in een opvallend modernistisch gebouw, ontworpen door architect Auguste Perret. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van moderne kunst, waaronder werken van beroemde artiesten als Monet, Degas, en Renoir. Het is een must-see voor kunstliefhebbers die Le Havre bezoeken.

– Adres: 2 Boulevard Clemenceau, 76600 Le Havre, Frankrijk
– Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op dinsdag
– Toegangsprijs: Volwassenen €8,50, kinderen onder de 18 jaar gratis

#### Le Havre Cathedral
De Le Havre Cathedral, of Cathédrale Notre-Dame du Havre, is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. Deze imposante kathedraal dateert uit de 16e eeuw en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Bezoekers kunnen de kathedraal bewonderen vanaf de buitenkant, maar het interieur is ook zeker de moeite waard om te verkennen.

– Adres: Place de l’Hôtel de Ville, 76600 Le Havre, Frankrijk
– Openingstijden: De kathedraal is dagelijks geopend voor bezoekers

#### Maison de l’Armateur
Een ander opmerkelijk historisch gebouw in Le Havre is Maison de l’Armateur, een herenhuis uit de 18e eeuw dat ooit toebehoorde aan een rijke reder. Het huis is prachtig gerestaureerd en ingericht in de stijl van de periode, en geeft bezoekers een fascinerend inzicht in het leven van de welvarende inwoners van Le Havre in de 18e eeuw.

– Adres: 3 Quai de l’Île, 76600 Le Havre, Frankrijk
– Openingstijden: Geopend van woensdag tot en met zondag, van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur

#### Le Volcan
Le Volcan, ontworpen door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, is een opvallend voorbeeld van moderne architectuur in Le Havre. Dit cultureel centrum herbergt een theater, bibliotheek en tentoonstellingsruimte en is een fascinerende plek om te bezoeken, zelfs als je niet van plan bent om een voorstelling bij te wonen.

– Adres: Place Oscar Niemeyer, 76600 Le Havre, Frankrijk
– Openingstijden: De openingstijden variëren afhankelijk van de programma’s en evenementen

#### MuMa – André Malraux Museum of Modern Art
Dit is het op een na grootste museum voor moderne kunst in Frankrijk (na het Centre Pompidou in Parijs), en herbergt een indrukwekkende collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen van de 16e eeuw tot vandaag.

– Adres: 2 Boulevard Clemenceau, 76600 Le Havre, Frankrijk
– Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op dinsdag
– Toegangsprijs: Volwassenen €8,50, kinderen onder de 18 jaar gratis

#### Jardins Suspendus
De Jardins Suspendus, of hangende tuinen, zijn een oase van groen in het hart van Le Havre. Deze prachtige tuinen zijn aangelegd op de oude vestingmuren van de stad en bieden een spectaculair uitzicht over de stad en de haven. Het is een geweldige plek om te wandelen en te ontspannen in de natuur.

### Conclusie
Le Havre is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur, en deze bezienswaardigheden zijn slechts het topje van de ijsberg. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, architectuur, geschiedenis of natuur, er is voor elk wat wils in deze fascinerende stad. Met zijn indrukwekkende musea, prachtige kerken, opmerkelijke architectuur en prachtige tuinen, is Le Havre zeker een bezoek waard.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243