Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Lille

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Lille

Lille, gelegen in het noorden van Frankrijk, is een stad vol historische charme, prachtige architectuur en een bruisend cultureel leven. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, architectuur of gewoon wilt genieten van de sfeer van een levendige stad, Lille heeft voor ieder wat wils. Hieronder vind je een lijst met enkele van de topbezienswaardigheden in Lille die je niet mag missen tijdens je bezoek.

De Grote Markt

De Grote Markt, ook wel bekend als de Place du Général de Gaulle, is het kloppend hart van Lille en een must-see voor elke bezoeker. Dit prachtige plein wordt omgeven door indrukwekkende gebouwen in Vlaamse stijl en is de thuisbasis van de imposante Vieille Bourse, een prachtig 17e-eeuws gebouw dat nu dienst doet als een markt voor tweedehandsboeken en antiek.

Adres: Place du Général de Gaulle, 59000 Lille, Frankrijk

Openingstijden: Altijd toegankelijk

Paleis voor Schone Kunsten

Het Paleis voor Schone Kunsten, ook wel bekend als Palais des Beaux-Arts, is een van de grootste kunstmusea in Frankrijk, met een indrukwekkende collectie schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en toegepaste kunst. Je vindt hier werken van grote kunstenaars als Rubens, Van Dyck, Goya, Delacroix en nog vele anderen.

Adres: Place de la République, 59000 Lille, Frankrijk

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag: 10:00 – 18:00 uur

Citadel van Lille

De Citadel van Lille is een historisch militair fort dat gebouwd werd in de 17e eeuw door de beroemde militaire architect Vauban. Het fort is nu een UNESCO-werelderfgoed en herbergt een park van 45 hectare waar bezoekers kunnen wandelen en ontspannen te midden van de groene omgeving. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur en uitzicht over de stad.

Adres: Avenue Mathias Delobel, 59800 Lille, Frankrijk

Openingstijden: Altijd toegankelijk

Vaudeville Theatre

Het Vaudeville Theatre is een prachtig theater gelegen aan de Rue de Paris, waar bezoekers kunnen genieten van toneelstukken, musicals en concerten. Het theater werd gebouwd in de 18e eeuw en straalt nog steeds dezelfde grandeur uit. De prachtige architectuur en de intieme sfeer maken het een geweldige plek om een avondje uit te gaan.

Adres: 83 Rue de Paris, 59000 Lille, Frankrijk

Openingstijden: Afhankelijk van voorstellingen, raadpleeg de website voor details

De Oude Beurs

De Oude Beurs, of Vieille Bourse, is een prachtig 17e-eeuws gebouw dat dienst doet als een markt voor tweedehandsboeken en antiek. Het gebouw bestaat uit 24 rijkelijk versierde huizen rondom een binnenplaats, die een levendige markt herbergt waar bezoekers kunnen snuffelen tussen de vele kraampjes en misschien wel een unieke vondst kunnen doen.

Adres: Place du Général de Gaulle, 59000 Lille, Frankrijk

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 9:00 – 21:00 uur

Winterpret Lille

Elk jaar in de wintermaanden wordt Lille omgetoverd tot een sprookjesachtige winterwonderstad met de Winterpret Lille. Dit magische evenement omvat een gigantische kerstmarkt, een reuzenrad, een schaatsbaan en talloze andere attracties die plezier bieden aan jong en oud. De stad komt tot leven met kerstverlichting, muziek en de heerlijke geur van glühwein en lekkernijen. Een absolute aanrader voor een bezoek in de decembermaanden!

Adres: Diverse locaties in het centrum van Lille

Openingstijden: Afhankelijk van het evenement, raadpleeg de website voor details

Conclusie

Of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis, theater, architectuur of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer van een levendige stad, Lille heeft voor ieder wat wils. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en bruisende culturele leven is Lille een bestemming die je niet mag missen.

Plan je volgende trip naar Lille en ontdek zelf de vele prachtige bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243