Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Marseille

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Marseille

Marseille, gelegen aan de prachtige Middellandse Zeekust in Zuid-Frankrijk, is een levendige en bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en adembenemende bezienswaardigheden. Van de oude haven tot aan de majestueuze basiliek, Marseille heeft voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Marseille bekijken.

De oude haven (Vieux Port)

Een bezoek aan Marseille is niet compleet zonder een wandeling langs de Vieux Port, de oude haven van de stad. Deze historische haven is al eeuwenlang het middelpunt van het leven in Marseille en is gevuld met kleurrijke vissersboten en levendige cafés en restaurants. Hier kun je genieten van een heerlijk glas pastis terwijl je uitkijkt over het bruisende water en de levendige sfeer van de stad om je heen ervaart.

Adres: Quai des Belges, 13001 Marseille, Frankrijk

Openingstijden: De haven is 24 uur per dag toegankelijk voor bezoekers.

De basiliek Notre-Dame de la Garde

De Notre-Dame de la Garde, ook wel bekend als de Bonne Mère, is een prachtige basiliek die hoog boven de stad uittorent. Het interieur van de basiliek is indrukwekkend, met prachtige mozaïeken en versieringen, en vanaf het terras heb je een adembenemend uitzicht over Marseille en de Middellandse Zee. De basiliek is een belangrijke bedevaartsoord en symbool van bescherming voor de stad.

Adres: Rue Fort du Sanctuaire, 13281 Marseille, Frankrijk

Openingstijden: De basiliek is dagelijks geopend van 7:00 tot 18:30 uur.

Het MuCEM (Museum van Europese en Mediterrane Beschavingen)

Het MuCEM is een modern en architectonisch indrukwekkend museum gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de Middellandse Zee. Het museum is gevestigd in een schitterend gebouw van glas en beton en herbergt een uitgebreide collectie kunst en artefacten uit de regio. Bezoekers kunnen ook genieten van het prachtige panoramische uitzicht vanaf het dakterras van het museum.

Adres: 7 Prom. Robert Laffont, 13002 Marseille, Frankrijk

Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

De kathedraal van Marseille (Cathédrale La Major)

De kathedraal van Marseille, ook wel bekend als La Major, is een indrukwekkend voorbeeld van 19e-eeuwse katholieke architectuur. De kathedraal is opgebouwd uit groene en witte marmer en heeft een prachtig interieur met gedetailleerde mozaïeken en beeldhouwwerken. De nabijgelegen panoramische Euromediterranean Village biedt bezoekers ook een prachtig uitzicht over de stad en de haven.

Adres: Place de la Major, 13002 Marseille, Frankrijk

Openingstijden: De kathedraal is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Het kasteel van If

Het kasteel van If is een klein eilandfort gelegen voor de kust van Marseille. Het kasteel is wereldberoemd geworden door de legende van de graaf van Monte Cristo, en biedt een interessante kijk op de middeleeuwse geschiedenis van de regio. Het kasteel is bereikbaar per boot en biedt een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Adres: Ile d’If, Marseille, Frankrijk

Openingstijden: Het kasteel is dagelijks geopend van 9:30 tot 17:00 uur.

Conclusie

Marseille is een stad boordevol prachtige bezienswaardigheden en attracties, van historische havens tot indrukwekkende monumenten en musea. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van de rijke geschiedenis van de stad, het bewonderen van de prachtige architectuur of gewoon genieten van het bruisende stadsleven, Marseille heeft voor ieder wat wils. Deze lijst van bezienswaardigheden is slechts een kleine greep uit al het moois dat Marseille te bieden heeft, en er valt nog veel meer te ontdekken in deze dynamische en levendige stad aan de Middellandse Zee.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243