Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Montpellier

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Montpellier

Montpellier, gelegen in het zuiden van Frankrijk, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en een levendige sfeer. Van prachtige architectuur tot bruisende pleinen en heerlijk eten, er is genoeg te zien en te doen in deze charmante stad. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Montpellier die je niet mag missen tijdens je bezoek.

Montpellier kathedraal

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Montpellier is de prachtige kathedraal van Saint-Pierre. Gebouwd in de 14e eeuw, heeft deze gotische kathedraal een opvallende gevel en een indrukwekkend interieur met prachtige glas-in-loodramen en gedetailleerd houtsnijwerk. Vlakbij de kathedraal vind je ook het prachtige plein Place de la Comédie, waar je kunt genieten van de levendige sfeer en de architectonische schoonheid van de omgeving.

Adres:

Place de la Canourgue, 34000 Montpellier, Frankrijk

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag: 09:00 – 18:00, Zondag: 12:30 – 18:00

Place de la Comédie

Place de la Comédie, ook wel bekend als de ‘Place de l’Oeuf’ vanwege zijn ovale vorm, is het hart van de stad en een belangrijke ontmoetingsplek voor zowel bewoners als toeristen. Dit levendige plein wordt omringd door indrukwekkende gebouwen, waaronder het prachtige operagebouw van Montpellier. Hier vind je talloze cafés, restaurants en winkels, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van een maaltijd of gewoon te ontspannen en van de sfeer te genieten.

Adres:

Place de la Comédie, 34000 Montpellier, Frankrijk

Le Corum

Le Corum is een modern cultureel complex dat bestaat uit een congrescentrum en een operagebouw. Het imposante gebouw, ontworpen door de beroemde architect Claude Vasconi, biedt een indrukwekkend contrast met de historische architectuur van de stad. Hier worden regelmatig voorstellingen, concerten en tentoonstellingen gehouden, waardoor het een belangrijke culturele bestemming is in Montpellier.

Adres:

Esplanade Charles de Gaulle, 34000 Montpellier, Frankrijk

Openingstijden:

De openingstijden variëren afhankelijk van de programmering. Het is raadzaam om de website van Le Corum te raadplegen voor actuele informatie.

Montpellier Botanische Tuin

De botanische tuin van Montpellier, opgericht in 1593, is een van de oudste botanische tuinen van Frankrijk. Met meer dan 2500 plantensoorten en een prachtig landschap, is het een rustige en mooie plek om te verkennen. De tuin herbergt ook verschillende historische gebouwen, waaronder een oranjerie en een kas die zijn ontworpen door de beroemde architect Henri Tarlier.

Adres:

163 Rue Auguste Broussonnet, 34090 Montpellier, Frankrijk

Openingstijden:

April t/m september: 09:00 – 18:30, Oktober t/m maart: 12:00 – 17:00

Exotische tuin van Montpellier

De exotische tuin van Montpellier, gelegen op de hellingen van de berggordel, is een botanisch paradijs met een uitgebreide collectie van exotische planten uit de hele wereld. Met een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee, is het een geweldige plek om te genieten van zowel flora als uitzicht. Het is de perfecte plek voor natuurliefhebbers of iedereen die op zoek is naar een rustige en ontspannen omgeving.

Adres:

119 Rue du Jardin des Plantes, 34090 Montpellier, Frankrijk

Openingstijden:

April t/m september: 10:00 – 19:00, Oktober t/m maart: 10:00 – 17:30

Conclusie

Montpellier biedt een schat aan bezienswaardigheden die een breed scala aan interesses en smaken zullen aanspreken. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, cultuur of natuur, deze levendige stad zal zeker indruk op je maken. Van prachtige historische gebouwen en bruisende pleinen tot rustige tuinen en adembenemende uitzichten, Montpellier is een bestemming die je niet mag missen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243