Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Nîmes

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Nîmes

Nîmes is een prachtige stad gelegen in het zuiden van Frankrijk, in de regio Occitanie. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige sfeer. Als je van plan bent om Nîmes te bezoeken, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. In dit artikel zullen we enkele van de meest opvallende bezienswaardigheden van de stad bespreken.

Amfitheater van Nîmes

Een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Nîmes is het amfitheater, dat ook wel bekend staat als de Arena van Nîmes. Dit prachtige Romeinse amfitheater, gebouwd in de 1e eeuw na Christus, is het best bewaarde amfitheater in de wereld. Het wordt nog steeds gebruikt voor evenementen, zoals concerten en stierengevechten. Het amfitheater is indrukwekkend vanwege zijn omvang en architectuur, en het is zeker een must-see voor bezoekers van Nîmes.

Adres: Boulevard des Arènes, 30000 Nîmes, Frankrijk
Openingstijden: Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:30 uur

La Maison Carrée

Een ander opmerkelijk Romeins monument in Nîmes is La Maison Carrée, een goed bewaard gebleven Romeinse tempel die dateert uit de 1e eeuw voor Christus. Het wordt beschouwd als een van de best bewaarde Romeinse tempels in de wereld en is een indrukwekkend voorbeeld van Romeinse architectuur. Tegenwoordig is het gebouw omgebouwd tot een museum en herbergt het een tentoonstelling over de geschiedenis van Nîmes en het Romeinse Rijk.

Adres: Place de la Maison Carrée, 30000 Nîmes, Frankrijk
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur

Jardins de la Fontaine

De Jardins de la Fontaine is een prachtig openbaar park en is een van de oudste stadsparken van Europa. Het park is aangelegd in de 18e eeuw en herbergt een aantal mooie fonteinen, standbeelden en een oude tempel. Het is een geweldige plek om te genieten van een ontspannen wandeling en om te genieten van de prachtige omgeving.

Adres: Quai de la Fontaine, 30000 Nîmes, Frankrijk
Openingstijden: Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang

Musée de la Romanité

Het Musée de la Romanité is een modern museum dat is gewijd aan de Romeinse geschiedenis van Nîmes. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van Romeinse artefacten, waaronder mozaïeken, beeldhouwwerken, en andere archeologische vondsten die zijn opgegraven in de regio. Het museum is een geweldige plek om meer te weten te komen over de lange geschiedenis van Nîmes en de invloed van de Romeinen op de stad.

Adres: 16 Rue de la République, 30000 Nîmes, Frankrijk
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur, behalve op dinsdag

Pont du Gard

Hoewel niet in de stad zelf, is de Pont du Gard zeker een bezoek waard als je in Nîmes bent. Deze indrukwekkende Romeinse aquaductbrug dateert uit de 1e eeuw na Christus en is een van de best bewaarde Romeinse bouwwerken ter wereld. Het is gelegen op ongeveer 20 kilometer van Nîmes en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De brug is omgeven door prachtig landschap en biedt een fascinerend inzicht in de technische kennis van de Romeinen.

Adres: 400 Route du Pont du Gard, 30210 Vers-Pont-du-Gard, Frankrijk
Openingstijden: Dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur

Nîmes is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, en deze bezienswaardigheden zijn slechts enkele van de vele interessante plekken die je kunt bezoeken. Of je nu geïnteresseerd bent in de Romeinse geschiedenis, prachtige architectuur of gewoon wilt genieten van de sfeer van een bruisende Franse stad, Nîmes heeft voor elk wat wils.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243