Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Parijs

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs, de stad van de liefde en het licht, staat bekend om zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis, heerlijke keuken en culturele attracties. De stad heeft talloze bezienswaardigheden die het ontdekken meer dan waard zijn. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Parijs.

Eiffeltoren

De Eiffeltoren is zonder twijfel het meest iconische symbool van Parijs. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de stad en biedt een adembenemend uitzicht over de hele stad. De toren is 324 meter hoog en werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889.

Openingstijden: Dagelijks geopend van 9:30 tot 23:45 uur (tot middernacht in de zomermaanden)

Adres: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007 Paris, Frankrijk

Louvre Museum

Het Louvre Museum is een van ‘s werelds grootste en meest bezochte musea. Het herbergt een ongelooflijke collectie kunstwerken, waaronder de beroemde Mona Lisa en de Venus van Milo. Het museum is gehuisvest in een prachtig paleis en is een must-see voor kunstliefhebbers en geschiedenisliefhebbers.

Openingstijden: Het Louvre is gesloten op dinsdag en op feestdagen. Op andere dagen is het geopend van 9:00 tot 18:00 uur (gesloten op woensdag en vrijdag).

Adres: Rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrijk

Notre-Dame Kathedraal

De Notre-Dame Kathedraal is een meesterwerk van gotische architectuur en een van de oudste en meest indrukwekkende kerken van Frankrijk. Het interieur van de kathedraal is even adembenemend als de buitenkant, met prachtige glas-in-loodramen en imposante pilaren.

Openingstijden: Geopend van 8:00 tot 18:45 uur (tot 19:15 uur in het weekend)

Adres: 6 Parvis Notre-Dame – Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, Frankrijk

Champs-Élysées en de Arc de Triomphe

De Champs-Élysées is een van de beroemdste straten ter wereld en staat bekend om zijn chique winkels, theaters en cafés. Aan het einde van de Champs-Élysées staat de imposante Arc de Triomphe, een eerbetoon aan de Franse militaire overwinningen.

Openingstijden: De Champs-Élysées is altijd toegankelijk voor bezoekers. De Arc de Triomphe is geopend van 10:00 tot 23:00 uur.

Adres: Place Charles de Gaulle, 75008 Paris, Frankrijk

Montmartre en de Sacré-Cœur Basiliek

Montmartre is een levendige wijk in Parijs, bekend om zijn straatartiesten, bohemien sfeer en adembenemende uitzicht over de stad. Bovenop de heuvel van Montmartre staat de Sacré-Cœur Basiliek, een prachtige witte kerk met een koepel die de skyline van Parijs siert.

Openingstijden: De Sacré-Cœur Basiliek is dagelijks geopend van 6:00 tot 22:30 uur.

Adres: 35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris, Frankrijk

Deze bezienswaardigheden zijn slechts een kleine greep uit de vele schatten die Parijs te bieden heeft. Andere must-see plekken zijn onder andere de Seine, de Moulin Rouge, het Musée d’Orsay en het Centre Pompidou. Of je nu een kunstliefhebber, geschiedenisfanaat of gewoon een avontuurlijke reiziger bent, Parijs heeft voor ieder wat wils.

Parijs is een stad die blijft verrassen en inspireren, en ongeacht hoe vaak je de stad bezoekt, er valt altijd iets nieuws te ontdekken. Dus pak je koffers en ga op avontuur in deze prachtige stad!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243