Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Reims

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Reims

Reims, gelegen in het noordoosten van Frankrijk, is een stad met een rijke geschiedenis en heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, architectuur en gastronomie. Van de prachtige gotische kathedraal tot de wereldberoemde champagnehuizen, Reims heeft voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad bespreken.

Notre-Dame de Reims

De Notre-Dame de Reims is een van de meest indrukwekkende gotische kathedralen van Frankrijk en is een UNESCO-werelderfgoedlocatie. De kathedraal dateert uit de 13e eeuw en staat bekend om zijn prachtige gebrandschilderde ramen, indrukwekkende beeldhouwwerken en het prachtige roosvenster. Bezoekers kunnen de kathedraal ook beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Adres:

Place du Cardinal Luçon, 51100 Reims, Frankrijk

Openingstijden:

  • Maandag – zaterdag: 8:30 – 19:00
  • Zondag: 12:30 – 19:00

Paleis van Tau

Het Paleis van Tau, gelegen naast de kathedraal, diende vroeger als residentie voor de aartsbisschoppen van Reims en later als ontvangsthal voor koninklijke ceremonies. Tegenwoordig herbergt het paleis een museum met een indrukwekkende collectie kunst en kerkschatten, waaronder de originele beelden van de kathedraal en de koninklijke schatkamer.

Adres:

2 Place du Cardinal Luçon, 51100 Reims, Frankrijk

Openingstijden:

  • Dinsdag – zondag: 9:30 – 18:00
  • Gesloten op maandagen

Champagnehuizen

Reims staat wereldwijd bekend als de hoofdstad van de Champagne, en een bezoek aan een van de vele champagnehuizen mag dan ook niet ontbreken tijdens een verblijf in de stad. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen en proeverijen om meer te leren over het productieproces van champagne en natuurlijk om te genieten van de heerlijke bubbels.

Enkele bekende champagnehuizen in Reims:

  • Veuve Clicquot Ponsardin
  • Taittinger
  • Moët & Chandon

Verzetsmuseum

Het Verzetsmuseum van Reims, gelegen in het voormalige hoofdkwartier van de Duitse generaal von Stülpnagel tijdens de Tweede Wereldoorlog, vertelt het verhaal van het Franse verzet en de bevrijding van Reims. Bezoekers kunnen hier persoonlijke verhalen en voorwerpen uit die tijd bekijken en meer leren over de rol van Reims in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Adres:

2 Place de la Republique, 51100 Reims, Frankrijk

Openingstijden:

  • Dinsdag – zondag: 10:00 – 12:30, 14:00 – 18:00
  • Gesloten op maandagen

Place Drouet d’Erlon

De Place Drouet d’Erlon is het bruisende hart van Reims en biedt een scala aan winkels, restaurants en cafés. Het plein staat bekend om zijn bruisende sfeer en is de perfecte plek om te genieten van een hapje en een drankje terwijl je het dagelijkse leven van de stad in je opneemt.

Adres:

Place Drouet d’Erlon, 51100 Reims, Frankrijk

Openingstijden:

Altijd toegankelijk

Kortom, Reims is een stad met een overvloed aan bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, gastronomie of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer, er is voor ieder wat wils in deze prachtige stad in het hart van de Champagne regio.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243