Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Saint-Étienne

vakanties in frankrijk

Bezienswaardigheden in Saint-Étienne

Saint-Étienne is een prachtige stad in het oosten van Frankrijk en biedt een scala aan bezienswaardigheden voor toeristen. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, architectuur of natuur, deze stad heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de topbezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Saint-Étienne.

Musée d’Art et d’Industrie

Een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden in Saint-Étienne is het Musée d’Art et d’Industrie. Dit museum, gevestigd in een voormalige wapenfabriek, is gewijd aan de industriële geschiedenis van de stad en herbergt een uitgebreide collectie voorwerpen, machines en kunstwerken die de rijke industriële erfgoed van Saint-Étienne belichten. Het museum is dagelijks geopend, behalve op maandag, en de toegang is gratis.

Adres:

2 Place Louis Comte, 42000 Saint-Étienne, Frankrijk

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag: 10:00 – 18:00 uur

Gesloten op maandagen

Cathédrale Saint-Charles de Saint-Étienne

De Cathédrale Saint-Charles de Saint-Étienne is een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur en een van de meest imposante bezienswaardigheden van de stad. De kathedraal dateert uit de 19e eeuw en is rijkelijk versierd met beeldhouwwerken, glas-in-loodramen en fresco’s. Het interieur van de kathedraal is al even indrukwekkend als de buitenkant, met zijn hoge gewelven en gedetailleerde decoraties. Bezoekers kunnen de kathedraal gratis bezichtigen en genieten van de prachtige architectuur en kunstwerken.

Adres:

Place Jules Guesde, 42000 Saint-Étienne, Frankrijk

Openingstijden:

Dagelijks geopend van 8:30 – 18:30 uur

Parc Naturel Régional du Pilat

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Parc Naturel Régional du Pilat een absolute must. Dit regionale natuurpark ligt op korte afstand van Saint-Étienne en biedt een adembenemend landschap van beboste heuvels, kliffen, valleien en rivieren. Het park is ideaal om te wandelen, fietsen, paardrijden en picknicken, en herbergt tevens diverse dieren- en plantensoorten. Bezoekers kunnen de prachtige natuur van het park verkennen en genieten van spectaculaire uitzichten over de omgeving.

Adres:

Maison du Parc – Les Granges, 42520 Saint-Pierre-de-Boeuf, Frankrijk

Openingstijden:

Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang

La Cité du Design

Voor de liefhebbers van moderne kunst en design is La Cité du Design een niet te missen attractie. Dit innovatieve complex, gevestigd in een voormalige wapenfabriek, is gewijd aan het tentoonstellen en promoten van eigentijds design in al zijn vormen. Bezoekers kunnen genieten van wisselende tentoonstellingen, workshops en evenementen die gerelateerd zijn aan design en innovatie. Het is een inspirerende plek die zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens uw verblijf in Saint-Étienne.

Adres:

3 Rue Javelin Pagnon, 42000 Saint-Étienne, Frankrijk

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag: 11:00 – 19:00 uur

Gesloten op maandagen

Al met al biedt Saint-Étienne een diverse reeks bezienswaardigheden die geschikt zijn voor alle smaken en interesses. Of u nu van geschiedenis, kunst, natuur of design houdt, deze stad zal u zeker niet teleurstellen. Vergeet niet om enkele van deze topattracties te bezoeken tijdens uw verblijf in Saint-Étienne en geniet van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243