Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezienswaardigheden in Straatsburg

vakanties in frankrijk

Inleiding

Straatsburg, gelegen in het noordoosten van Frankrijk, is een charmante stad met een rijke geschiedenis en een prachtige architectuur. De stad staat bekend om zijn schilderachtige kanalen, historische gebouwen en bruisende culturele scene. Er zijn tal van bezienswaardigheden te ontdekken in Straatsburg, van beroemde monumenten tot gezellige steegjes en bruisende pleinen. In dit artikel zullen we een aantal van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Straatsburg verkennen.

Historische Monumenten

1. De kathedraal van Straatsburg
Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Straatsburg is de prachtige kathedraal van Straatsburg, ook wel bekend als de Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Deze gotische kathedraal dateert uit de 12e eeuw en was ooit het hoogste gebouw ter wereld. Bezoekers kunnen de 332 treden van de wenteltrap beklimmen naar de top van de klokkentoren voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Adres: Place de la Cathédrale, 67000 Strasbourg, Frankrijk
Openingstijden: Dagelijks geopend van 8:00 tot 17:30 uur

2. La Petite France
La Petite France is een pittoreske wijk in Straatsburg, bekend om zijn vakwerkhuizen, schilderachtige grachten en bruggen. Het is de perfecte plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van een authentiek Elzasser dorp. Hier vind je gezellige restaurants, charmante boetiekjes en prachtige uitzichten op de rivier de Ill.

Musea en Galeries

1. Musée Alsacien
Het Musée Alsacien is een fascinerend museum dat de traditionele Elzasser cultuur en erfgoed viert. Bezoekers kunnen hier een uitgebreide collectie volkskunst, kostuums, meubels en gebruiksvoorwerpen bewonderen. Het museum is gehuisvest in een prachtig vakwerkhuis en biedt een boeiend inzicht in het leven in de Elzas door de eeuwen heen.

Adres: 23-25 Quai Saint-Nicolas, 67000 Strasbourg, Frankrijk
Openingstijden: Dinsdag tot zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur

2. Musée Tomi Ungerer
Het Musée Tomi Ungerer is gewijd aan het werk van de beroemde Franse illustrator en schrijver Tomi Ungerer. Het museum herbergt een uitgebreide collectie van zijn tekeningen, affiches, boeken en sculpturen. Het is een must-see voor liefhebbers van illustratiekunst en biedt een boeiende kijk in het creatieve brein van Ungerer.

Adres: 2 Avenue de la Marseillaise, 67000 Strasbourg, Frankrijk
Openingstijden: Dinsdag tot zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur

Eten en Drinken

1. Marché Couvert de Neudorf
De Marché Couvert de Neudorf is een levendige overdekte markt waar bezoekers een scala aan verse producten, lokale specialiteiten en ambachtelijke producten kunnen ontdekken. Het is de perfecte plek om te genieten van heerlijke Elzasser gerechten, zoals Flammkuchen, choucroute en ambachtelijke kazen.

Adres: 154 Route du Polygone, 67100 Strasbourg, Frankrijk
Openingstijden: Dinsdag tot zaterdag geopend van 7:00 tot 13:00 uur

2. Winstub S’Kaechele
Winstub S’Kaechele is een gezellige en authentieke Elzasser taverne waar bezoekers kunnen genieten van traditionele Elzasser gerechten en regionale wijnen. Het charmante interieur en de vriendelijke sfeer maken dit restaurant tot een populaire eetgelegenheid in Straatsburg.

Adres: 9 Rue de la Douane, 67000 Strasbourg, Frankrijk
Openingstijden: Maandag tot zondag geopend van 11:00 tot 14:00 uur en van 18:00 tot 22:00 uur

Conclusie

Van de prachtige kathedraal tot de schilderachtige wijk La Petite France en de bruisende overdekte markten, Straatsburg heeft voor ieder wat wils. De stad biedt een overvloed aan culturele, historische en culinaire hoogtepunten die het de moeite waard maken om te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis, lekker eten of gewoon genieten van de sfeer van een charmante Franse stad, Straatsburg zal je zeker niet teleurstellen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243