Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezoek aan de beroemde Franse markten

vakanties in frankrijk

Bezoek aan de beroemde Franse markten

Frankrijk staat bekend om zijn levendige en kleurrijke markten, waar bezoekers verse producten, lokale specialiteiten en ambachtelijke goederen kunnen vinden. Een bezoek aan een Franse markt is een unieke manier om de lokale cultuur en keuken te verkennen. In dit artikel zullen we enkele van de beroemdste Franse markten bespreken, samen met hun specialiteiten en openingstijden.

De markt van Rungis

De markt van Rungis is de grootste voedselmarkt ter wereld en bevindt zich net buiten Parijs. Deze markt is alleen toegankelijk voor professionals, maar er worden ook rondleidingen aangeboden voor toeristen. Op de markt van Rungis vind je een overvloed aan verse producten, vlees, vis, kaas, en andere voedingsmiddelen. De markt is 365 dagen per jaar geopend, met verschillende openingstijden afhankelijk van het type product dat wordt verhandeld.

Adres:

Rue des Agriculteurs, 94150 Rungis, Frankrijk

Openingstijden:

  • Maandag: 03:00 – 10:00 (vis en zeevruchten)
  • Dinsdag – zaterdag: 00:00 – 09:30 (vlees, gevogelte, kaas, enz.)
  • Zondag: 10:00 – 12:00 (bloemen)

De markt van Cours Saleya

Gelegen in het hart van de oude stad van Nice, is de markt van Cours Saleya een levendige en kleurrijke markt die bekend staat om zijn bloemen, groenten, fruit en lokale specialiteiten. Deze markt trekt zowel toeristen als lokale bewoners aan en is een geweldige plek om te genieten van de mediterrane sfeer. Daarnaast is er elke maandag een antiek- en brocantemarkt op Cours Saleya. Deze markt is dagelijks geopend, behalve op maandag, wanneer de antiekmarkt plaatsvindt.

Adres:

Cours Saleya, 06300 Nice, Frankrijk

Openingstijden:

  • Dinsdag – zondag: 06:00 – 17:30 (voedselmarkt)
  • Maandag: antiek- en brocantemarkt

De markt van Versailles

De markt van Versailles, ook wel bekend als de Marché Notre-Dame, is een van de oudste markten van Parijs en dateert uit 1841. Deze markt biedt een breed scala aan producten, waaronder verse groenten, fruit, kaas, vlees, vis, en ambachtelijke goederen. De markt van Versailles staat bekend om zijn kwaliteit en diversiteit, en trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan. De markt is gelegen in de buurt van het beroemde paleis van Versailles, waardoor het een populaire bestemming is voor bezoekers van het paleis.

Adres:

Place du Marché Notre-Dame, 78000 Versailles, Frankrijk

Openingstijden:

  • Dinsdag – zondag: 07:00 – 20:00

Een bezoek aan een Franse markt is een geweldige manier om de lokale cultuur en keuken te ervaren. Of je nu op zoek bent naar verse producten, lokale specialiteiten of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer, de markten van Frankrijk bieden voor elk wat wils. Vergeet niet om vroeg te komen om de beste en meest verse producten te vinden!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243