Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezoek aan Franse filmlocaties

vakanties in frankrijk

Bezoek aan Franse filmlocaties

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische gebouwen en bruisende steden, en het is dan ook geen verrassing dat het land regelmatig dient als filmlocatie voor diverse films en televisieshows. Voor filmliefhebbers is het dan ook een unieke ervaring om de plekken te bezoeken waar hun favoriete films en series zijn opgenomen. In dit artikel zullen we enkele van de meest iconische Franse filmlocaties bespreken en hoe je ze zelf kunt bezoeken.

Films en series gefilmd in Frankrijk

Frankrijk heeft gediend als decor voor talloze films en series, variërend van romantische komedies tot actiefilms en historische drama’s. Enkele bekende voorbeelden van films die in Frankrijk zijn opgenomen zijn ‘Amélie’, ‘The Bourne Identity’, ‘Moulin Rouge!’ en ‘Inception’. Ook televisieseries zoals ‘Emily in Paris’ en ‘Versailles’ hebben gebruik gemaakt van Franse locaties om hun verhalen tot leven te brengen.

Iconische filmlocaties in Frankrijk

Een van de meest iconische filmlocaties in Frankrijk is het kasteel van Versailles, dat diende als de setting voor de gelijknamige televisieserie en ook te zien was in films zoals ‘Marie Antoinette’ en ‘A Little Chaos’. Het Louvre museum in Parijs is ook regelmatig te zien in films, zoals in ‘The Da Vinci Code’ en ‘The Tourist’.

Daarnaast zijn er talloze andere locaties in Frankrijk die een rol hebben gespeeld in films, zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame kathedraal, de Côte d’Azur en de Provence. Deze adembenemende plekken trekken niet alleen toeristen die bekend zijn met hun filmgeschiedenis, maar ook liefhebbers van cultuur, geschiedenis en architectuur.

Hoe filmlocaties bezoeken

Als je geïnteresseerd bent in het bezoeken van Franse filmlocaties, zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Hier zijn enkele tips:

1. Georganiseerde tours

Sommige reisorganisaties bieden speciale tours aan die gericht zijn op het bezoeken van filmlocaties in Frankrijk. Deze tours nemen je mee naar bekende plekken en geven je achtergrondinformatie over de films en series die daar zijn gefilmd.

2. Zelfstandig bezoek

Als je liever op eigen gelegenheid filmlocaties wilt verkennen, kun je gebruik maken van kaarten en gidsen die beschikbaar zijn in boekhandels en toeristische informatiecentra. Hiermee kun je op eigen tempo de locaties verkennen die jou het meest interesseren.

3. Online onderzoek

Voordat je op reis gaat, kun je online onderzoek doen naar welke films en series er zijn opgenomen in Frankrijk. Op websites zoals IMDb en Filming Locations worden vaak details gegeven over de specifieke locaties waar scènes zijn gefilmd.

Belangrijke filmlocaties en openingstijden

Hier zijn enkele belangrijke filmlocaties in Frankrijk en hun openingstijden:

Filmlocatie Plaats Openingstijden
Kasteel van Versailles Versailles 9:00 – 18:30
Louvre museum Parijs 9:00 – 18:00 (maandag gesloten)
Eiffeltoren Parijs 9:30 – 23:45

Conclusie

Het bezoeken van Franse filmlocaties is een unieke en boeiende manier om het land te verkennen en tegelijkertijd een kijkje te nemen achter de schermen van je favoriete films en series. Of je nu geïnteresseerd bent in romantische komedies of historische drama’s, er is voor ieder wat wils in Frankrijk. Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van de prachtige locaties die dit land te bieden heeft!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243