Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bezoek aan lavendelvelden in de Provence

vakanties in frankrijk

Bezoek aan lavendelvelden in de Provence

De Provence staat wereldwijd bekend om zijn prachtige lavendelvelden, die in de zomermaanden in volle bloei staan. Een bezoek aan deze velden is een betoverende ervaring, waarbij de paarse bloemenzeeën een onvergetelijk uitzicht bieden. In dit artikel zullen we de beste lavendelvelden in de Provence onder de loep nemen, evenals tips voor het plannen van je bezoek aan deze adembenemende regio.

Wanneer te bezoeken

De lavendel in de Provence bloeit typisch tussen eind juni en begin augustus, met de piek in juli. Dit is dan ook de beste tijd om de regio te bezoeken als je de lavendel in volle glorie wilt zien. Het weer is in deze periode over het algemeen warm en zonnig, waardoor het ideaal is om te genieten van de velden.

Adressen en openingstijden

Er zijn verschillende lavendelvelden verspreid over de Provence, maar enkele van de meest populaire zijn de Abbaye de Sénanque in Gordes, het Plateau de Valensole en de Lavender Museum in Coustellet. Hier zijn de adressen en openingstijden van deze locaties:

Lavendelveld Adres Openingstijden
Abbaye de Sénanque Gordes, 84220 Gordes, Frankrijk 9:30-18:30
Plateau de Valensole Plateau de Valensole, 04210 Valensole, Frankrijk 24/7
Lavender Museum 276 Route de Gordes, 84220 Coustellet, Frankrijk 10:00-19:00

Hoe te genieten van de lavendelvelden

Als je de lavendelvelden wilt bezoeken, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Een populaire optie is om een auto te huren en zelf de regio te verkennen. Dit geeft je de vrijheid om op je eigen tempo de velden te verkennen en foto’s te maken. Daarnaast zijn er ook georganiseerde tours beschikbaar die je langs de mooiste velden leiden en vaak ook stops maken bij lokale markten en dorpjes.

Belangrijke tips

Om optimaal van je bezoek aan de lavendelvelden te genieten, zijn hier een paar belangrijke tips:

  • Probeer de velden vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken. Dit zijn de beste momenten om de drukte te vermijden en het mooiste licht te vangen voor foto’s.
  • Vergeet niet om zonnebrandcrème en voldoende water mee te nemen, vooral tijdens de warme zomermaanden.
  • Respecteer de privé-eigendommen van boeren en lokale inwoners en blijf op de aangewezen paden als je de velden betreedt.

Overnachten in de Provence

Als je de lavendelvelden wilt bezoeken, is het handig om in de buurt te overnachten. Gelukkig zijn er tal van accommodaties beschikbaar in de regio, variërend van luxe hotels tot gezellige bed & breakfasts. Hier zijn een paar aanbevelingen voor accommodaties in de buurt van de lavendelvelden:

Accommodatie Locatie Prijsklasse
Domaine de Capelongue Les Claparedes, 84220 Bonnieux, Frankrijk Luxe
Hôtel Le Blason de Provence 5 Rue Saint-Joseph, 84400 Apt, Frankrijk Middenklasse
La Maison des Arts 11 Boulevard Maréchal Foch, 84220 Gordes, Frankrijk Bed & Breakfast

Door te overnachten in de buurt van de lavendelvelden, heb je de kans om het lokale leven te ervaren en te genieten van heerlijke Provençaalse gerechten in de plaatselijke restaurants.

Conclusie

Een bezoek aan de lavendelvelden in de Provence is een ware traktatie voor de zintuigen. Met adembenemende uitzichten, de zoete geur van lavendel en tal van activiteiten in de omgeving, is dit een bestemming die je niet mag missen. Door het plannen van je bezoek in de zomermaanden en het volgen van de bovenstaande tips, ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring in een van de mooiste regio’s van Frankrijk.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243