Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Bijzondere overnachtingen in Franse vuurtorens

vakanties in frankrijk

Bijzondere overnachtingen in Franse vuurtorens

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke overnachting, dan is een verblijf in een vuurtoren misschien wel de perfecte optie. Frankrijk heeft een aantal prachtige vuurtorens langs de kustlijn die zijn omgebouwd tot accommodaties voor toeristen. Deze bijzondere overnachtingen bieden niet alleen spectaculaire uitzichten, maar ook een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Vuurtoren van Eckmühl

Een van de meest indrukwekkende vuurtorens waar je kunt overnachten is de Vuurtoren van Eckmühl in Bretagne. Gebouwd in 1897, deze vuurtoren staat op de top van een klif en biedt een panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het interieur van de vuurtoren is omgebouwd tot comfortabele accommodaties met moderne voorzieningen. Gasten hebben toegang tot de vuurtorenkamer en kunnen genieten van de prachtige zonsondergangen en zeilboten die voorbij varen.

Adres: Phare d’Eckmühl, Penmarc’h, Frankrijk

Openingstijden: Het hele jaar door geopend

Tarieven: Vanaf €150 per nacht

Vuurtoren van Cordouan

De Vuurtoren van Cordouan, gelegen in de monding van de Gironde, is een van de oudste vuurtorens in Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige architectuur en historische betekenis. Gasten kunnen overnachten in de voormalige woning van de vuurtorenwachter en genieten van een rondleiding door de vuurtoren en het aangrenzende museum. Vanaf de top van de vuurtoren heb je een adembenemend uitzicht over de oceaan en de omliggende eilanden.

Adres: Phare de Cordouan, Le Verdon-sur-Mer, Frankrijk

Openingstijden: Rondleidingen zijn beschikbaar van april tot september

Tarieven: Vanaf €120 per nacht

Vuurtoren van Chassiron

De Vuurtoren van Chassiron, gelegen op het eiland Île d’Oléron, is een van de meest iconische vuurtorens van Frankrijk. Gasten kunnen overnachten in de gerenoveerde vuurtorenwachterswoning en genieten van de rustige sfeer van het eiland. De vuurtoren biedt een panoramisch uitzicht over de oceaan en de omliggende natuur. De nabijgelegen vuurtorenmuseum is ook een bezoek waard.

Adres: Phare de Chassiron, Saint-Denis-d’Oléron, Frankrijk

Openingstijden: Het hele jaar door geopend voor bezoekers

Tarieven: Vanaf €100 per nacht

Reserveringen

Als je geïnteresseerd bent in een overnachting in een Franse vuurtoren, is het raadzaam om van tevoren te reserveren. Vanwege de populariteit van deze unieke accommodaties zijn de beschikbare data snel volgeboekt. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de vuurtoren of gebruikmaken van een gespecialiseerd reisbureau om je verblijf te regelen.

Wat te verwachten

Overnachten in een Franse vuurtoren is een unieke ervaring die een combinatie biedt van comfort en avontuur. Gasten kunnen genieten van het adembenemende uitzicht, de rustige omgeving en de kans om de geschiedenis van de vuurtoren te ontdekken. Hoewel de accommodaties zijn gemoderniseerd, blijft de authentieke sfeer van de vuurtoren behouden, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je een stap terug in de tijd zet.

Praktische informatie

Als je van plan bent om te overnachten in een Franse vuurtoren, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De toegang tot sommige vuurtorens kan beperkt zijn vanwege steile trappen of smalle gangen, dus het is belangrijk om vooraf te informeren naar de toegankelijkheid. Daarnaast moet je voorbereid zijn op afgelegen locaties, dus het is aan te raden om vooraf voldoende proviand en benodigdheden mee te nemen.

Kortom, een overnachting in een Franse vuurtoren biedt een unieke kans om te genieten van de prachtige kustlijn van Frankrijk en tegelijkertijd de geschiedenis van deze iconische gebouwen te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een unieke vakantie-ervaring, een verblijf in een vuurtoren zal zeker aan je verwachtingen voldoen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243