Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Boottochten voor gezinnen in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Boottochten voor gezinnen in Frankrijk

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische steden en culinaire hoogstandjes. Maar wist je dat Frankrijk ook een paradijs is voor bootliefhebbers? Met duizenden kilometers aan kanalen en rivieren, is Frankrijk de perfecte bestemming voor een ontspannen boottocht met het hele gezin. Of je nu kiest voor een romantische tocht door de wijngaarden van de Bourgogne of een avontuurlijke cruise door de zonnige regio van de Provence, een boottocht in Frankrijk is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Kanaal du Nivernais in Bourgogne

Een van de populairste bestemmingen voor boottochten in Frankrijk is het prachtige Kanaal du Nivernais in de regio Bourgogne. Dit kanaal wordt omgeven door weelderige wijngaarden en pittoreske dorpjes, en is de ideale locatie voor een ontspannen vaarvakantie. Met veel sluizen en bruggen is het Kanaal du Nivernais ook perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een avontuurlijke boottocht.

Enkele aanbieders van bootverhuur in de regio Bourgogne zijn Le Boat en Locaboat, die beide een ruim aanbod aan boten aanbieden voor gezinnen. Hieronder volgen enkele aanbevolen bootverhuurbedrijven voor gezinnen:

– Le Boat: biedt een ruime keuze aan boten van verschillende groottes en prijsklassen, geschikt voor gezinnen van alle formaten.
– Locaboat: biedt comfortabele en milieuvriendelijke boten voor gezinnen die op zoek zijn naar een eco-vriendelijke vakantie-ervaring.

Provence en Côte d’Azur

De regio Provence en de Côte d’Azur zijn de perfecte bestemmingen voor gezinnen die op zoek zijn naar een zonnige en levendige boottocht. Met zijn adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes is de regio Provence een paradijs voor bootliefhebbers. Naast de prachtige natuur biedt de regio ook een breed scala aan watersportactiviteiten, zoals kajakken, zwemmen en vissen, die allemaal leuk zijn voor het hele gezin.

Enkele aanbieders van bootverhuur in de regio Provence en de Côte d’Azur zijn Nicols en Les Canalous:

– Nicols: biedt een ruime keuze aan boten in verschillende maten en prijsklassen, geschikt voor gezinnen en groepen.
– Les Canalous: biedt comfortabele en goed uitgeruste boten voor gezinnen die op zoek zijn naar een luxe vaarervaring.

Praktische informatie

Voor gezinnen die van plan zijn om een boottocht te maken in Frankrijk, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Hier volgen enkele handige tips en adviezen voor een geslaagde en zorgeloze bootvakantie:

– Budget: houd rekening met de kosten van de bootverhuur, brandstof, aanlegplaatsen en eventuele extra’s zoals fietsverhuur en excursies. Zorg ervoor dat je een realistisch budget opstelt voordat je aan je bootvakantie begint.
– Vaarbewijs: in Frankrijk is een geldig vaarbewijs verplicht voor het huren van een boot. Controleer of je over de juiste vaardocumenten beschikt voordat je een boot huurt.
– Verzekering: zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt die ook dekking biedt voor watersportactiviteiten. Controleer of de bootverhuurder een verzekering aanbiedt voor schade en ongevallen tijdens de boottocht.

Conclusie

Een boottocht in Frankrijk is een unieke en onvergetelijke manier om het prachtige land te verkennen. Met zijn uitgestrekte kanalen, schilderachtige rivieren en adembenemende kustlijnen, biedt Frankrijk talloze mogelijkheden voor gezinnen die op zoek zijn naar een avontuurlijke en ontspannen vaarvakantie. Of je nu kiest voor een rustige tocht door de wijngaarden van Bourgogne of een zonnige cruise in de regio Provence, een boottocht in Frankrijk is een ervaring die de hele familie zal koesteren. Met de juiste planning en voorbereiding kan een bootvakantie in Frankrijk een onvergetelijk avontuur worden voor jou en je gezin.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243