Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Culinair genieten met kinderen in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Culinair genieten met kinderen in Frankrijk

Frankrijk staat wereldwijd bekend om zijn heerlijke keuken en culinaire tradities. Het land biedt een overvloed aan smaken, geuren en gerechten die elk jaar duizenden toeristen naar het land trekken. Maar hoe zit het met kinderen? Kunnen zij ook genieten van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft? In dit artikel zullen we kijken naar verschillende manieren waarop je samen met kinderen kunt genieten van de Franse keuken.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Kindvriendelijke restaurants

Veel restaurants in Frankrijk zijn zeer kindvriendelijk en bieden speciale menu’s voor kinderen. Hier kunnen ze genieten van gerechten die speciaal zijn afgestemd op hun smaak. Daarnaast zijn er restaurants die een speelhoek of activiteiten aanbieden voor kinderen, zodat ze zich kunnen vermaken terwijl de ouders rustig kunnen genieten van hun maaltijd.

Een goed voorbeeld van een kindvriendelijk restaurant is Le Petit Chef in Parijs. Dit restaurant heeft een speciaal kindermenu en biedt een speelruimte waar kinderen zich kunnen vermaken terwijl de ouders genieten van hun maaltijd.

Restaurant Adres Openingstijden
Le Petit Chef Rue de Rivoli 123, Parijs Ma-za: 12:00-22:00, Zo: 12:00-20:00

Kookworkshops

Wat is er leuker dan samen met je kinderen leren koken en nieuwe gerechten ontdekken? In heel Frankrijk worden kookworkshops aangeboden die geschikt zijn voor kinderen. Hier leren ze niet alleen koken, maar ook over de Franse keuken en de verschillende ingrediënten die gebruikt worden. Dit is een leuke en educatieve manier om samen met je kinderen te genieten van culinair plezier.

Enkele populaire kookworkshops voor kinderen zijn:

  • La Cuisine Paris in Parijs biedt verschillende kookworkshops aan voor kinderen van alle leeftijden. Ze leren diverse Franse gerechten koken onder begeleiding van professionele koks.
  • Le Cordon Bleu in Lyon heeft speciale kinder-kookworkshops waar kinderen de basisbeginselen van de Franse keuken leren.

Boerenmarkten en culinaire festivals

Frankrijk staat bekend om zijn bruisende boerenmarkten en culinaire festivals, waar je een scala aan heerlijke lokale producten kunt proeven. Breng je kinderen mee naar een boerenmarkt en laat ze kennismaken met de unieke smaken van Frankrijk. Proef samen verschillende kazen, vleeswaren, brood en fruit en geniet van de levendige sfeer.

Enkele bekende boerenmarkten en culinaire festivals in Frankrijk zijn:

  • Marché des Lices in Rennes is een van de grootste boerenmarkten van Frankrijk, waar je een overvloed aan verse producten kunt vinden.
  • Fête de la Gastronomie is een jaarlijks terugkerend culinair festival dat plaatsvindt door heel Frankrijk, met tal van evenementen en proeverijen voor het hele gezin.

Proeverijen en wijnmakerijen

Frankrijk staat natuurlijk ook bekend om zijn wijn en kaas, en wat is er leuker dan samen met je kinderen een wijnmakerij of kaasboerderij te bezoeken? Veel wijnmakerijen bieden speciale rondleidingen en proeverijen aan die geschikt zijn voor kinderen. Hier leren ze over het proces van wijn- en kaasmaken en kunnen ze genieten van het proeven van verschillende lekkernijen.

Enkele aanraders voor wijnmakerijen en kaasboerderijen die geschikt zijn voor kinderen zijn:

  • Château de Belcier in Bordeaux biedt speciale rondleidingen en proeverijen aan voor families, waar kinderen kunnen genieten van druivensap terwijl de ouders wijn proeven.
  • Fromagerie Milleret in de Jura biedt rondleidingen aan waar kinderen kunnen zien hoe kaas wordt gemaakt en kunnen genieten van het proeven van diverse kazen.

Conclusie

Culinair genieten met kinderen in Frankrijk is zeker mogelijk en zelfs erg leuk! Van kindvriendelijke restaurants tot kookworkshops, boerenmarkten en proeverijen, er zijn volop mogelijkheden om samen met je kinderen te genieten van al het lekkers dat Frankrijk te bieden heeft. Vergeet niet om samen te genieten van het culinaire avontuur en de herinneringen die je samen creëert.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243