Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Culinaire tours in Lyon

vakanties in frankrijk

Culinaire tours in Lyon: een smaakvol avontuur

Lyon, de culinaire hoofdstad van Frankrijk, staat bekend om zijn heerlijke keuken en rijke gastronomische tradities. Als je een liefhebber bent van lekker eten en wijn, dan is een culinaire tour door Lyon een absolute aanrader. Tijdens deze tour maak je kennis met de lokale specialiteiten, bezoek je bekende markten en proef je de beste wijnen. In dit artikel nemen we je mee op een smaakvol avontuur door Lyon en delen we de beste culinaire tours en activiteiten die je niet mag missen.

Bezoek de lokale markten

Een culinaire tour door Lyon begint vaak met een bezoek aan de lokale markten, waar je de kans krijgt om de beste ingrediënten en specialiteiten van de streek te ontdekken. De markten van Lyon staan bekend om hun verse producten, ambachtelijke kazen, charcuterie, broden en patisserieën. Enkele van de meest bekende markten zijn:

  • Marché Saint-Antoine: Deze markt is een paradijs voor liefhebbers van verse producten, zoals groenten, fruit, vlees en kaas. Adres: Quai St Antoine, 69002 Lyon. Openingstijden: dinsdag tot zaterdag van 7:00 tot 12:30 uur.
  • Marché Saint-Joseph: Deze markt staat bekend om zijn uitstekende selectie van regionale producten en kwaliteitsvolle ingrediënten. Adres: Place de la Ferrandière, 69003 Lyon. Openingstijden: dinsdag tot zondag van 6:00 tot 13:00 uur.

Proef lokale specialiteiten

Nadat je de markten hebt bezocht, is het tijd om te proeven van de lokale specialiteiten. Lyon staat bekend om gerechten zoals de beroemde quenelle, rosbief, andouillette en de traditionele salade lyonnaise. Een culinaire tour biedt je de mogelijkheid om deze heerlijke gerechten te proeven in authentieke bouchons, de typische Lyonese restaurants. Enkele aanraders zijn:

  1. Le Garet: Dit bouchon is al sinds 1920 een begrip in Lyon en serveert traditionele gerechten in een gezellige setting. Adres: 7 Rue du Garet, 69001 Lyon. Openingstijden: maandag tot zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur en van 19:30 tot 22:00 uur.
  2. Les Lyonnaiseries: Dit restaurant staat bekend om zijn uitstekende quenelles en huisgemaakte desserts. Adres: 54 Rue Saint-Jean, 69005 Lyon. Openingstijden: maandag tot zaterdag van 12:00 tot 14:30 uur en van 19:30 tot 22:00 uur.

Volg een wijnproeverij

Een culinaire tour is niet compleet zonder een bezoek aan een traditionele wijnkelder of een wijnproeverij. Lyon ligt in de buurt van de beroemde wijnregio’s Beaujolais en Côtes du Rhône, dus er valt genoeg te ontdekken voor wijnliefhebbers. Hier zijn enkele aanbevolen wijnproeverijen in Lyon:

Naam Adres Openingstijden
Maison M. Chapoutier 20 Rue de la Gare, 26600 Tain-l’Hermitage Dagelijks van 9:00 tot 18:00 uur
Cave E. Guigal 5-7 Route Nationale, 69420 Ampuis Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur, zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur

Neem deel aan een kookworkshop

Als je geïnteresseerd bent in het leren van de traditionele Lyonese keuken, dan is het mogelijk om deel te nemen aan een kookworkshop. Tijdens zo’n workshop leer je van een ervaren chef hoe je typische gerechten van Lyon kunt bereiden, zoals coq au vin, quenelles of tarte tatin. Enkele populaire kookworkshops in Lyon zijn:

  • L’atelier des chefs Lyon: Dit kookatelier biedt verschillende workshops, variërend van traditionele Franse gerechten tot moderne kooktechnieken. Adres: 7 Rue des Marronniers, 69002 Lyon. Openingstijden: maandag tot zaterdag van 9:00 tot 22:00 uur.
  • Chez Florence: Florence is een ervaren kok die kookworkshops aanbiedt in haar eigen keuken, waar je de geheimen van de Lyonese keuken kunt ontdekken. Adres: 45 Rue de la Charité, 69002 Lyon. Tijden op afspraak.

Al met al biedt een culinaire tour door Lyon een unieke kans om de rijke culinaire tradities van de stad te ontdekken en te genieten van de heerlijke gerechten, wijnen en markten. Of je nu een fijnproever bent of gewoon van lekker eten houdt, Lyon zal je zeker niet teleurstellen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243