Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Culturele rondleidingen in Straatsburg

vakanties in frankrijk

# Culturele rondleidingen in Straatsburg

Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas, is een prachtige stad vol culturele bezienswaardigheden. Van het historische stadscentrum tot de indrukwekkende kathedralen en musea, er is genoeg te ontdekken en te leren over de rijke geschiedenis van deze stad. Een culturele rondleiding is een geweldige manier om alle hoogtepunten van Straatsburg te verkennen en meer te weten te komen over de fascinerende cultuur van de Elzas. In dit artikel zullen we de verschillende culturele rondleidingen in Straatsburg bespreken en wat ze te bieden hebben.

## Historic Tour

Een van de populairste culturele rondleidingen in Straatsburg is de Historic Tour, die bezoekers meeneemt door de oude stad en hen kennis laat maken met de rijke geschiedenis en architectuur van Straatsburg. Op deze tour kunt u de beroemde Notre Dame-kathedraal, het historische stadhuis en de charmante wijk La Petite France verkennen. De tour wordt begeleid door deskundige gidsen die de geschiedenis en culturele betekenis van de bezienswaardigheden toelichten.

### Adres:
– Vertrekpunt: Place de la Cathédrale, Straatsburg
### Openingstijden:
– Dagelijks om 10:00 uur
– Duur: 2 uur

## Culinaire rondleiding

Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de culinaire cultuur van Straatsburg, is de Culinaire rondleiding een must. Deze tour neemt deelnemers mee op een ontdekkingstocht door de lokale markten, ambachtelijke winkels en voedselkraampjes, waar ze kunnen genieten van heerlijke Elzasgerechten en traditionele gerechten. Daarnaast biedt de tour ook een kijkje achter de schermen bij lokale ambachtslieden en producenten.

### Adres:
– Vertrekpunt: Marché Sainte-Madeleine, Straatsburg
### Openingstijden:
– Woensdag en zaterdag om 15:00 uur
– Duur: 3 uur

## Museum tour

Straatsburg herbergt een aantal indrukwekkende musea die een schat aan kunst, geschiedenis en culturele artefacten herbergen. De Museum tour neemt bezoekers mee op een rondleiding door enkele van de meest beroemde musea van Straatsburg, waaronder het Musée des Beaux-Arts, het Musée Historique en het Musée Alsacien. Tijdens de tour kunnen bezoekers genieten van meesterwerken van beroemde kunstenaars, fascinerende historische tentoonstellingen en traditionele Elzasser kunst en ambachten.

### Adres:
– Vertrekpunt: Place Gutenberg, Straatsburg
### Openingstijden:
– Dinsdag en donderdag om 11:00 uur
– Duur: 4 uur

## Thema-wandelingen

Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen, biedt Straatsburg een verscheidenheid aan thema-wandelingen. Deze rondleidingen zijn gericht op specifieke aspecten van de culturele geschiedenis van de stad, zoals de architectuur, de literatuur of de religieuze geschiedenis. Thema-wandelingen zijn een geweldige manier om meer te weten te komen over een specifiek onderwerp dat u interesseert en om enkele van de minder bekende bezienswaardigheden van Straatsburg te verkennen.

### Adres:
– Vertrekpunt: Place Kléber, Straatsburg
### Openingstijden:
– Vrijdag om 14:00 uur
– Duur: 2 uur

## Conclusie

Culturele rondleidingen zijn een geweldige manier om het rijke erfgoed en de cultuur van Straatsburg te verkennen. Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, de gastronomie, de kunst of een specifiek thema, er is een rondleiding die aan uw interesses voldoet. Door deel te nemen aan een van deze rondleidingen kunt u niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden van Straatsburg ontdekken, maar ook dieper ingaan op de fascinerende cultuur en geschiedenis van de stad. We raden u aan om uw rondleiding van tevoren te boeken om teleurstellingen te voorkomen, en we hopen dat u geniet van uw culturele ontdekkingsreis in Straatsburg!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243