Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Duurzaam reizen in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Duurzaam reizen in Frankrijk

Frankrijk, het land van de romantiek, heerlijk eten en prachtige landschappen. Het is dan ook niet verrassend dat veel mensen ervoor kiezen om naar dit land te reizen. Maar hoe kun je dit op een duurzame manier doen? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om duurzaam te reizen in Frankrijk, van het kiezen van eco-vriendelijke accommodaties tot het gebruik maken van het openbaar vervoer. In dit artikel zullen we verschillende manieren bespreken om duurzaam te reizen en te genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Duurzame accommodaties

Als je op zoek bent naar een duurzame accommodatie in Frankrijk, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Veel hotels en B&B’s zijn bezig met het verminderen van hun ecologische voetafdruk door bijvoorbeeld het gebruik van zonne-energie, het afval te verminderen en lokale producten te gebruiken. Daarnaast zijn er ook steeds meer eco-lodges en glamping mogelijkheden beschikbaar, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en respect voor de natuur. Hieronder een aantal duurzame accommodaties in Frankrijk:

  • Eco-lodge La Belle Verte in de Dordogne
  • Les Cabanes de Rensiwez in de Ardennen
  • Camping Les Cols Verts in de Provence

Duurzame activiteiten

Naast het kiezen van een duurzame accommodatie, kun je ook letten op de activiteiten die je onderneemt tijdens je reis. Gelukkig zijn er genoeg duurzame activiteiten te beleven in Frankrijk. Denk hierbij aan het maken van wandelingen of fietstochten door de Franse natuur, het bezoeken van lokale markten en het proeven van streekproducten. Ook kun je ervoor kiezen om een duurzame excursie te boeken, bijvoorbeeld een tour met een elektrische boot in de grachten van Parijs.

Probeer lokale producten

Een van de leukste manieren om duurzaam te reizen in Frankrijk is door het proeven van lokale producten. Door te kiezen voor producten en gerechten uit de streek, steun je de lokale economie en verminder je de ecologische impact van je maaltijden. Probeer bijvoorbeeld lokale kazen, wijnen en groenten en fruit van de markt. Ook kun je ervoor kiezen om te dineren in restaurants die gebruik maken van lokale en seizoensgebonden producten.

Duurzaam transport

Als het gaat om duurzaam reizen, is het verminderen van de impact van transport een belangrijk aspect. Gelukkig zijn er genoeg duurzame transportopties beschikbaar in Frankrijk. Het openbaar vervoer is bijvoorbeeld een goede keuze, met uitgebreide treindiensten en busverbindingen die je door het hele land brengen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een elektrische auto te huren of om een fiets te huren om de omgeving te verkennen. Hieronder een aantal duurzame transportopties in Frankrijk:

  • Huur een elektrische auto bij Hertz
  • Reis met de trein met de SNCF
  • Huur een fiets bij een lokale verhuurder

Conclusie

Als je ervoor kiest om duurzaam te reizen in Frankrijk, kun je genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft terwijl je een positieve impact hebt op de natuur en lokale gemeenschappen. Door te kiezen voor duurzame accommodaties, activiteiten en transportopties, kun je een verschil maken en tegelijkertijd een onvergetelijke reiservaring hebben.

Kortom, duurzaam reizen in Frankrijk is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen reiservaring. Dus waar wacht je nog op? Plan je duurzame reis naar Frankrijk en geniet van al het moois dat dit prachtige land te bieden heeft.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243