Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Eco-vriendelijke verblijven in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Eco-vriendelijke verblijven in Frankrijk: Duurzaam genieten van het Franse platteland

Frankrijk is een prachtig land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en heerlijke eten. Voor reizigers die bewust bezig zijn met duurzaamheid, zijn er gelukkig steeds meer eco-vriendelijke verblijven in Frankrijk te vinden. Van milieuvriendelijke hotels en campings tot duurzame B&B’s en vakantiehuizen, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de beste eco-vriendelijke verblijven in Frankrijk bespreken, zodat je kunt genieten van een heerlijke vakantie zonder je schuldig te voelen over de impact op het milieu.

Eco-vriendelijke hotels

Frankrijk kent verschillende eco-vriendelijke hotels die zich inzetten voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Een goed voorbeeld hiervan is het hotel “Les Jardins de la Villa” in Parijs, waar ze gebruik maken van duurzame energiesystemen en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Ook het hotel “L’Arbre Voyageur” in Lille is een uitstekende keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk verblijf. Dit hotel heeft zonnepanelen op het dak, een systeem voor het hergebruiken van regenwater en gebruikt uitsluitend biologische en lokale producten in het restaurant.

Adressen & Openingstijden:

Hotel Adres Openingstijden
Les Jardins de la Villa Rue Brey, 19e arrondissement, Parijs 24/7
L’Arbre Voyageur Place des Reignaux, Lille 24/7

Eco-vriendelijke campings

Voor natuurliefhebbers is een verblijf op een eco-vriendelijke camping de ideale manier om optimaal te genieten van de Franse natuur. Camping La Châtaigneraie in de Ardèche is een van de vele campings die zich sterk maken voor duurzaamheid. Ze hebben een strikt afvalbeheerbeleid, gebruiken zonne-energie en bieden activiteiten aan die bezoekers bewust maken van de natuur en het milieu. Een andere bijzondere camping is Les Hameaux du Puy in de Dordogne, waar ze volledig off-grid zijn en zelfvoorzienend in hun energie- en watervoorziening.

Adressen & Openingstijden:

Camping Adres Openingstijden
La Châtaigneraie Chemin de la Châtaigneraie, Largentière, Ardèche 01/04 – 30/09
Les Hameaux du Puy Le Puy, Sarlat-la-Canéda, Dordogne 01/04 – 01/10

Eco-vriendelijke B&B’s

Voor wie op zoek is naar een meer persoonlijke en intieme ervaring, zijn er verschillende eco-vriendelijke B&B’s in Frankrijk te vinden. Een aanrader is Le Jardin De Marceau in de Provence, waar ze gebruik maken van lokale en biologische producten in het ontbijt en zorgen voor een minimale ecologische voetafdruk. Ook La Ferme Berhain in de regio Pays de la Loire is een geweldige keuze, met zijn focus op duurzame landbouw en biologische voedselproductie.

Adressen & Openingstijden:

B&B Adres Openingstijden
Le Jardin De Marceau Chemin de la Font des Pigeons, Saint-Saturnin-lès-Apt, Provence 24/7
La Ferme Berhain La Berhain, Thourie, Pays de la Loire 24/7

Eco-vriendelijke vakantiehuizen

Voor reizigers die graag zelfvoorzienend willen zijn, zijn er verschillende eco-vriendelijke vakantiehuizen in Frankrijk te vinden. Een voorbeeld hiervan is Le Madrigal in de Provence, waar ze gebruik maken van zonne-energie en regenwateropvang voor het bewateren van de tuinen. Ook Le Moulin des Guérins in de Dordogne is een geweldige keuze, met zijn focus op het behoud van de natuurlijke omgeving en het gebruik van duurzame materialen in de renovatie van het vakantiehuis.

Adressen & Openingstijden:

Vakantiehuis Adres Openingstijden
Le Madrigal Chemin de Romaron, Bonnieux, Provence 24/7
Le Moulin des Guérins Le Guérins, Limeuil, Dordogne 24/7

Conclusie

Frankrijk biedt tal van eco-vriendelijke verblijven voor reizigers die bewust willen genieten van hun vakantie zonder het milieu te belasten. Of je nu kiest voor een eco-vriendelijk hotel, camping, B&B of vakantiehuis, je kunt er zeker van zijn dat je op een verantwoorde manier geniet van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft. Door te kiezen voor een eco-vriendelijk verblijf draag je bij aan het behoud van de prachtige Franse natuur en help je de impact op het milieu te verminderen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243