Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Fietsen in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Fietsen in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om haar prachtige landschappen, historische steden en heerlijk eten. Het is dan ook de perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Van de glooiende heuvels van de Provence tot aan de bergpassen in de Alpen, er is voor elk wat wils. In dit artikel zullen we enkele tips en suggesties geven voor wie van plan is om te gaan fietsen in Frankrijk.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Fietsvriendelijke steden

Veel steden in Frankrijk zijn bijzonder fietsvriendelijk, met goed aangelegde fietspaden en verhuurpunten verspreid in de stad. Parijs, Lyon en Bordeaux zijn slechts enkele voorbeelden van steden die goed te verkennen zijn per fiets. Een handige tip is om op zoek te gaan naar de lokale fietsverhuurbedrijven zodat je de stad op een duurzame manier kunt ontdekken.

Fietsroutes

Frankrijk staat bekend om haar vele fietsroutes die variëren van korte tochten tot lange afstandsroutes die het hele land doorkruisen. Eén van de meest bekende lange afstandsroutes is de Vélodyssée, die langs de Atlantische kust loopt en je meeneemt door prachtige kustplaatsen en natuurgebieden. Ook de EuroVelo 6 route is populair onder fietsers, die je van de Atlantische Oceaan naar de Zwarte Zee brengt. Voor wie van uitdaging houdt, zijn er tal van bergpassen te beklimmen in de Alpen en de Pyreneeën.

Fietsvriendelijke accommodaties

Veel accommodaties in Frankrijk zijn ingesteld op fietsers, met speciale voorzieningen zoals fietsenstallingen, reparatiesets en zelfs fietsverhuur. Sommige hotels en B&B’s bieden ook picknickmanden aan voor onderweg, zodat je de hele dag kunt genieten van de Franse gastronomie tijdens je fietstocht. Het is handig om van tevoren te informeren naar deze faciliteiten bij het boeken van je verblijf.

Fietsvriendelijke regelgeving

Als je van plan bent om in Frankrijk te gaan fietsen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale verkeersregels. In Frankrijk is het verplicht om een helm te dragen als je jonger bent dan 12 jaar, maar het wordt ook aangeraden voor volwassenen, vooral bij het fietsen in de bergen. Daarnaast is het verplicht om een reflecterend hesje te dragen als je buiten de bebouwde kom fietst bij slecht zicht. Houd je dus aan de regels en geniet van een veilige fietservaring in Frankrijk.

Fietsverhuur en -reparatie

Veel steden en toeristische gebieden in Frankrijk bieden fietsverhuur aan, zowel gewone fietsen als e-bikes. Het is handig om van tevoren te informeren naar de tarieven en openingstijden van verhuurbedrijven, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het handig om te weten waar je terecht kunt voor reparaties, mocht je onverhoopt pech krijgen onderweg. Zo kun je snel weer op pad en genieten van je fietsvakantie.

Conclusie

Fietsen in Frankrijk is een fantastische manier om het land te verkennen en volop te genieten van de prachtige natuur en cultuur. Met de vele fietsvriendelijke steden, goed aangelegde fietsroutes en fietsvriendelijke accommodaties is het land perfect geschikt voor zowel beginnende als ervaren fietsers. Door op de hoogte te zijn van de lokale verkeersregels en de juiste voorbereidingen te treffen, kun je zorgeloos genieten van een onvergetelijke fietsvakantie in Frankrijk.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243