Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Fietsen langs de wijngaarden van de Bourgogne

Fietsen langs de wijngaarden van de Bourgogne

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

De Bourgogne staat bekend om zijn prachtige wijngaarden, pittoreske dorpjes en heerlijke wijnen. Wat is er nu beter dan dit alles te ontdekken op de fiets? In dit artikel nemen we je mee op een virtuele fietstocht langs de wijngaarden van de Bourgogne en geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een onvergetelijke fietservaring in deze prachtige regio.

Fietsroutes

Er zijn talloze fietsroutes die je langs de wijngaarden van de Bourgogne leiden. Van korte tochten tot meerdaagse avonturen, er is voor elk wat wils. Een van de populairste routes is de ‘Route des Grands Crus’, die je meeneemt langs de beroemde wijngaarden van de Côte de Nuits en de Côte de Beaune. Maar ook de ‘Voie Verte’, een voormalige spoorlijn die is omgetoverd tot een prachtig fietspad, is een aanrader.

Fietsverhuur en -vervoer

Voor wie geen eigen fiets heeft, is het huren van een fiets een goede optie. In de Bourgogne zijn er tal van fietsverhuurbedrijven die kwaliteitsfietsen aanbieden voor een redelijke prijs. Daarnaast is het ook mogelijk om je fiets mee te nemen in de trein. De regionale treinen hebben speciale ruimtes voor fietsen, zodat je gemakkelijk van het ene naar het andere startpunt van je fietstocht kunt reizen.

Wijngaardbezoeken

Tijdens je fietstocht door de Bourgogne is het natuurlijk een must om een van de vele wijngaarden te bezoeken. Veel wijnboeren bieden rondleidingen en proeverijen aan, waarbij je alles te weten komt over het wijnmaakproces en de verschillende soorten wijn die in de Bourgogne worden geproduceerd. Vergeet niet om een flesje (of twee) mee te nemen als souvenir!

Praktische tips

– Zorg voor een goede fietskaart of download een fietsroute-app om niet te verdwalen.
– Neem voldoende water en snacks mee, vooral op warme dagen.
– Draag comfortabele kleding en smeer je in met zonnebrandcrème.
– Vergeet je fotocamera niet, want onderweg kom je langs de prachtigste uitzichten en fotogenieke dorpjes.

Conclusie

Fietsen langs de wijngaarden van de Bourgogne is een geweldige manier om deze prachtige regio te ontdekken. Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen fietstocht, de Bourgogne biedt voor ieder wat wils. Dus huur een fiets, pak je kaart en ga op avontuur in het wijnparadijs van Frankrijk!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243