Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse architectuurroutes en stadswandelingen

vakanties in frankrijk

Franse architectuurroutes en stadswandelingen

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Het land herbergt talloze architectonische hoogstandjes, van middeleeuwse kastelen tot majestueuze kathedralen en elegante herenhuizen. Een geweldige manier om deze architecturale pracht te ontdekken, is door het volgen van de vele architectuurroutes en stadswandelingen die verspreid zijn over het hele land. Deze routes nemen je mee door de rijke geschiedenis en architectonische diversiteit van Frankrijk.

Architectuurroutes

Frankrijk heeft verschillende architectuurroutes die je meenemen langs de meest indrukwekkende gebouwen en monumenten. Een populaire route is bijvoorbeeld de Route des Châteaux in de Loire-vallei, waar je kunt genieten van de prachtige kastelen en landgoederen die deze regio te bieden heeft. Een andere bekende route is de Route des Villages Perchés in de Provence, die je langs de schilderachtige dorpjes en middeleeuwse stadjes van de regio leidt.

Loire-vallei

De Loire-vallei staat bekend om zijn sprookjesachtige kastelen en weelderige tuinen. Langs de Route des Châteaux kun je een aantal van de mooiste kastelen van Frankrijk ontdekken, zoals Château de Chambord, Château de Chenonceau en Château de Villandry. Veel van deze kastelen zijn open voor publiek en bieden rondleidingen aan, waarbij je meer te weten komt over hun geschiedenis en architectuur.

Enkele kastelen langs de Route des Châteaux:

  • Château de Chambord: Adres: Château, 41250 Chambord, Frankrijk. Openingstijden: dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00.
  • Château de Chenonceau: Adres: 37150 Chenonceaux, Frankrijk. Openingstijden: dagelijks geopend van 9:30 tot 17:00.
  • Château de Villandry: Adres: 3 Rue Principale, 37510 Villandry, Frankrijk. Openingstijden: dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00.

Provence

De Route des Villages Perchés voert je langs de pittoreske dorpjes en stadjes van de Provence, die hoog boven het omringende landschap liggen. Deze middeleeuwse nederzettingen zijn vaak prachtig bewaard gebleven en bieden een fascinerend inzicht in de architectonische geschiedenis van de regio. Enkele hoogtepunten langs deze route zijn Gordes, Roussillon en Bonnieux.

Stadswandelingen

Naast de architectuurroutes zijn er ook talloze stadswandelingen die je meenemen door de prachtige steden van Frankrijk. Zo kun je in Parijs bijvoorbeeld een wandeling maken langs de beroemde boulevards en monumenten, en in Nice kun je genieten van de charmante oude stad en de kleurrijke markten.

Parijs

Parijs is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest iconische gebouwen, waaronder de Eiffeltoren, de Notre-Dame en het Louvre. Een stadswandeling door Parijs neemt je mee langs deze beroemde bezienswaardigheden, evenals langs de prachtige architectuur van de stad. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de historische wijk Le Marais, waar je kunt genieten van prachtige herenhuizen en gezellige straatjes.

Nice

Nice is een stad vol charme, met zijn kleurrijke gebouwen, smalle steegjes en bruisende markten. Een stadswandeling door Nice voert je langs de levendige oude stad, waar je kunt genieten van de mediterrane sfeer en prachtige architectuur. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Promenade des Anglais, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Of je nu de architectonische hoogtepunten van Frankrijk wilt ontdekken via een van de vele architectuurroutes, of liever wandelt door de betoverende straten van een van de schilderachtige steden, er is voor ieder wat wils. Deze routes en wandelingen bieden een unieke kans om de rijke geschiedenis en prachtige architectuur van Frankrijk te ontdekken.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243