Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse etiquette en cultuurnormen

vakanties in frankrijk

Franse etiquette en cultuurnormen

Frankrijk staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige kunst en heerlijke keuken. Maar naast deze bekende aspecten heeft het land ook een sterke etiquette en cultuur die belangrijk is om te begrijpen wanneer je het land bezoekt. Of je nu op vakantie gaat naar Parijs of een zakenreis maakt naar Marseille, het kennen van de Franse etiquette en cultuurnormen kan helpen om respectvol en beleefd met de lokale bevolking om te gaan. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van de Franse etiquette en cultuurnormen behandelen, van tafelmanieren tot sociale omgangsvormen.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Tafelmanieren

De Franse tafelmanieren zijn een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur. Het is gebruikelijk om je handen op tafel te houden tijdens het eten en je servet op je schoot te leggen. Het is ook beleefd om te wachten tot iedereen is bediend voordat je begint met eten. Het drinken van wijn bij de maaltijd is ook heel normaal, maar overdreven dronkenschap wordt niet gewaardeerd. Het is belangrijk om te onthouden dat tafelmanieren een belangrijk onderdeel zijn van de Franse cultuur en dat het tonen van respect voor eten en drinken zeer gewaardeerd wordt.

Belangrijke tafelmanieren in Frankrijk:

 • Houd je handen op tafel tijdens het eten
 • Wacht tot iedereen is bediend voordat je begint met eten
 • Leg je servet op je schoot
 • Drink wijn bij de maaltijd, maar met mate

Sociale omgangsvormen

Wanneer je met mensen in Frankrijk omgaat, is het belangrijk om beleefd en respectvol te zijn. Het begroeten van mensen met een handdruk is gebruikelijk, maar het kussen op de wang is ook een veelvoorkomende begroeting, vooral tussen bekenden. Het is ook belangrijk om beleefd te zijn in gesprekken en altijd te luisteren voordat je antwoordt. Het onderbreken van anderen wordt als onbeleefd beschouwd.

Belangrijke sociale omgangsvormen in Frankrijk:

 • Begroet mensen met een handdruk of een kus op de wang
 • Wees beleefd en respectvol in gesprekken
 • Luister voordat je antwoordt, onderbreken wordt als onbeleefd beschouwd

Kleding

In Frankrijk wordt veel waarde gehecht aan kleding en uiterlijk. Het is gebruikelijk om netjes en verzorgd voor de dag te komen, vooral in stedelijke gebieden zoals Parijs. Zelfs als je gewoon een boodschap gaat doen, zul je merken dat de meeste Fransen er altijd goed uitzien. Het dragen van sportkleding buiten de sportschool wordt over het algemeen als ongepast beschouwd. Het is belangrijk om je te kleden naar de gelegenheid en om er altijd verzorgd uit te zien.

Belangrijke kledingnormen in Frankrijk:

 • Altijd netjes en verzorgd voor de dag komen
 • Sportkleding wordt over het algemeen als ongepast beschouwd buiten de sportschool
 • Kleed je naar de gelegenheid

Openbare ruimtes

In openbare ruimtes wordt van mensen in Frankrijk verwacht dat ze rustig en beleefd zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met anderen en respectvol te zijn naar medebezoekers. Het is ook gebruikelijk om je stem te dempen en niet te luidruchtig te zijn, vooral in restaurants en cafés. Het tonen van respect voor anderen en voor de openbare ruimte is een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur.

Belangrijke normen voor openbare ruimtes in Frankrijk:

 • Wees rustig en respectvol in openbare ruimtes
 • Demp je stem en wees niet te luidruchtig, vooral in restaurants en cafés

Conclusie

De Franse etiquette en cultuurnormen spelen een belangrijke rol in de Franse samenleving. Het is belangrijk om deze normen te kennen en te respecteren wanneer je het land bezoekt. Door het kennen en begrijpen van de Franse tafelmanieren, sociale omgangsvormen, kledingnormen en gedrag in openbare ruimtes, kun je laten zien dat je respect hebt voor de Franse cultuur. Dit zal niet alleen helpen om positieve ervaringen te creëren tijdens je verblijf in Frankrijk, maar het zal ook bijdragen aan een respectvolle en harmonieuze interactie met de lokale bevolking.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243