Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse feestdagen en festivals

vakanties in frankrijk

Franse Feestdagen en Festivals

Frankrijk staat bekend om zijn rijke cultuur en tradities, waaronder een groot aantal feestdagen en festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Van religieuze feesten tot kleurrijke parades en muziekfestivals, er is altijd wel iets te vieren in Frankrijk. Hieronder volgt een overzicht van enkele populaire feestdagen en festivals in Frankrijk.

Feestdagen

Frankrijk viert een aantal officiële feestdagen, waarop veel bedrijven en overheidsinstellingen gesloten zijn. Enkele van de belangrijkste feestdagen zijn:

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag
 • 1 mei – Dag van de Arbeid
 • 14 juli – Quatorze Juillet (Nationale Feestdag)
 • 25 december – Kerstmis

Op deze feestdagen worden vaak speciale evenementen georganiseerd, zoals vuurwerkshows, parades en markten. Veel steden en dorpen hebben hun eigen tradities rond deze feestdagen, dus het is de moeite waard om te ontdekken wat er in de regio te doen is.

Festivals

Naast de officiële feestdagen zijn er ook tal van festivals die het hele jaar door in Frankrijk plaatsvinden. Enkele populaire festivals zijn onder andere:

 • Cannes Film Festival – Dit prestigieuze filmfestival trekt elk jaar internationale filmsterren en regisseurs naar de Franse Rivièra.
 • Avignon Theater Festival – Een van de grootste theaterfestivals ter wereld, waar theatergezelschappen van over de hele wereld samenkomen om hun voorstellingen te tonen.
 • Nice Jazz Festival – Een van de oudste jazzfestivals ter wereld, dat al sinds 1948 jaarlijks plaatsvindt in de stad Nice.
 • Montreux Jazz Festival – Hoewel technisch gezien in Zwitserland, ligt dit beroemde jazzfestival op slechts een steenworp afstand van de Franse grens, en trekt elk jaar duizenden muziekliefhebbers.

Praktische Informatie

Aangezien festivals vaak druk bezocht worden, is het handig om van tevoren te weten waar en wanneer ze plaatsvinden. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de belangrijkste festivals in Frankrijk, inclusief locatie en datum:

Festival Locatie Datum
Cannes Film Festival Cannes Mei
Avignon Theater Festival Avignon Juli
Nice Jazz Festival Nice Juli
Montreux Jazz Festival Montreux (Zwitserland) Juli

Zoals je kunt zien, vinden veel van deze festivals plaats in de zomermaanden, wanneer het weer in Frankrijk over het algemeen mild en zonnig is. Dit maakt het een perfecte tijd om te genieten van muziek, theater en film in de buitenlucht.

Lokale Feesten

Naast de nationale feestdagen en grote festivals, hebben veel steden en dorpen in Frankrijk ook hun eigen lokale feesten en tradities. Dit kunnen kleinschalige evenementen zijn, zoals markten en optochten, maar ook grotere festiviteiten zoals wijn- en foodfestivals.

Voorbeelden van lokale feesten zijn onder andere:

 • Fête de la Musique – Op 21 juni vieren steden en dorpen in heel Frankrijk de Dag van de Muziek met optredens op straat, in parken en op pleinen.
 • Les Médiévales – Verschillende steden organiseren middeleeuwse festivals, waar bezoekers terug in de tijd kunnen gaan en genieten van ridderspelen, markten en ambachten.
 • Fête des Vendanges – In wijnstreken zoals de Bourgogne en de Bordeaux worden in de herfst wijnfeesten georganiseerd ter ere van de druivenoogst.

Als je een bezoek brengt aan Frankrijk, is het de moeite waard om te informeren naar lokale evenementen en festiviteiten die tijdens je verblijf plaatsvinden. Dit kan je een uniek inkijkje geven in de lokale cultuur en tradities.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243