Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse jazz- en bluesclubs

vakanties in frankrijk

Franse jazz- en bluesclubs: een muzikale reis door Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn rijke muzikale tradities, waaronder de levendige jazz- en bluesmuziekscene. In de steden en dorpen van het land zijn talloze jazz- en bluesclubs te vinden waar muziekliefhebbers kunnen genieten van liveoptredens en een gezellige sfeer. In dit artikel nemen we je mee op een muzikale reis door Frankrijk en laten we je kennismaken met enkele van de beste jazz- en bluesclubs die het land te bieden heeft.

Paris: de bakermat van de Franse jazz- en bluesmuziek

Paris, de stad van de liefde en de kunst, is ook de bakermat van de Franse jazz- en bluesmuziek. In de bruisende wijk Saint-Germain-des-Prés vinden we enkele van de meest legendarische jazz- en bluesclubs van de stad. Een van de bekendste clubs is Le Caveau de la Huchette, een historische jazzclub die al sinds de jaren 40 liveoptredens organiseert. Met zijn gezellige sfeer en authentieke inrichting is Le Caveau de la Huchette een must-visit voor liefhebbers van jazzmuziek.

Een andere populaire jazz- en bluesclub in Paris is Duc des Lombards, gelegen in het hart van de stad. Deze club biedt een gevarieerd programma met zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Met zijn intieme setting en uitstekende geluidssysteem is Duc des Lombards een geweldige plek om live jazz- en bluesmuziek te ervaren.

Lyon: een bruisende muziekscene

Lyon, de op een na grootste stad van Frankrijk, staat bekend om zijn bruisende muziekscene, waaronder een bloeiende jazz- en bluesgemeenschap. Een van de meest populaire jazzclubs in Lyon is Hot Club de Lyon, gelegen in het hart van de stad. Deze club organiseert regelmatig liveoptredens van zowel lokale als internationale jazz- en bluesartiesten. Met zijn gezellige sfeer en gastvrije personeel is Hot Club de Lyon een geweldige plek om van live muziek te genieten.

Een andere bekende jazz- en bluesclub in Lyon is Le Pezner, gelegen in de levendige wijk Croix-Rousse. Deze club biedt een eclectisch programma met jazz- en bluesmuziek, variërend van traditionele tot moderne stijlen. Met zijn intieme setting en uitstekende akoestiek is Le Pezner een geliefde plek onder muziekliefhebbers.

Marseille: jazz aan de Middellandse Zee

In de zuidelijke havenstad Marseille kunnen jazz- en bluesliefhebbers terecht bij Le JAM, een levendige jazzclub gelegen in de wijk Belle de Mai. Deze club organiseert regelmatig liveoptredens van zowel lokale als internationale jazzartiesten en biedt een ontspannen sfeer en uitstekende geluidskwaliteit. Met zijn gevarieerde programma en gastvrije sfeer is Le JAM een geweldige plek om van live muziek te genieten aan de Middellandse Zee.

Een andere populaire jazz- en bluesclub in Marseille is Rocksteady, gelegen in de levendige wijk La Plaine. Deze club is gespecialiseerd in bluesmuziek en organiseert regelmatig liveoptredens van getalenteerde bluesartiesten. Met zijn relaxte sfeer en gezellige inrichting is Rocksteady een geweldige plek om de blues te beleven in Marseille.

Adressen en openingstijden

Hieronder vind je een overzicht van enkele van de beste jazz- en bluesclubs in Frankrijk, inclusief hun adressen en openingstijden:

Stad Club Adres Openingstijden
Paris Le Caveau de la Huchette 5 Rue de la Huchette, 75005 Paris Ma-Zo: 21:00-05:00
Paris Duc des Lombards 42 Rue des Lombards, 75001 Paris Ma-Za: 19:30-02:00, Zo: gesloten
Lyon Hot Club de Lyon 26 Rue Lanterne, 69001 Lyon Ma-Za: 20:00-02:00, Zo: gesloten
Lyon Le Pezner 21 Rue Pailleron, 69004 Lyon Wo-Za: 19:00-02:00, Zo-Di: gesloten
Marseille Le JAM 42 Rue des Trois Rois, 13006 Marseille Do-Za: 20:00-02:00, Zo-Wo: gesloten
Marseille Rocksteady 66 Rue de la Palud, 13006 Marseille Di-Za: 18:00-02:00, Zo-Ma: gesloten

Conclusie

Frankrijk heeft een levendige jazz- en bluesmuziekscene met talloze clubs waar muziekliefhebbers van liveoptredens kunnen genieten. Of je nu in Paris, Lyon, Marseille of een andere stad bent, er is altijd wel een jazz- of bluesclub in de buurt om je te laten kennismaken met de rijke muzikale tradities van het land. Met zijn gezellige sfeer, uitstekende geluidskwaliteit en gevarieerde programma’s, zijn deze clubs een must-visit voor liefhebbers van jazz- en bluesmuziek.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243