Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse kerstmarkten voor gezinnen

vakanties in frankrijk

Franse kerstmarkten voor gezinnen: een magische ervaring

Kerstmarkten zijn al eeuwenlang een traditie in Europa, en Frankrijk staat bekend om zijn prachtige en sfeervolle kerstmarkten. Voor gezinnen is een bezoek aan een Franse kerstmarkt een magische ervaring vol plezier, lekker eten en prachtige kerstcadeaus. In dit artikel zullen we enkele van de beste Franse kerstmarkten voor gezinnen bespreken, samen met handige tips en informatie om het meeste uit uw bezoek te halen.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Strasbourg, de hoofdstad van de kerstmarkten

Geen enkel artikel over Franse kerstmarkten is compleet zonder het noemen van Strasbourg. Deze stad, ook bekend als de “hoofdstad van de kerstmarkten”, is de thuisbasis van de oudste en grootste kerstmarkt van Frankrijk. De markt beslaat het hele stadscentrum en biedt een verscheidenheid aan activiteiten en attracties voor het hele gezin. Denk aan schaatsbanen, traditionele ambachten, kerstvoorstellingen en natuurlijk veel lekkernijen zoals glühwein, crepes en geroosterde kastanjes.

Praktische informatie:

 • Adres: Strasbourg, Frankrijk
 • Openingstijden: 22 november – 30 december

Lille, een onvergetelijke kerstervaring

Lille, in het noorden van Frankrijk, is een andere must-visit bestemming voor gezinnen tijdens de feestdagen. De kerstmarkt van Lille staat bekend om zijn geweldige sfeer, met prachtig versierde kraampjes en een uitgebreid entertainmentprogramma. Kinderen zullen genieten van de traditionele carrousels en paardenritten, terwijl ouders zich kunnen vergapen aan de prachtige kerstdecoraties en geschenken.

Praktische informatie:

 • Adres: Lille, Frankrijk
 • Openingstijden: 22 november – 29 december

Paris: romantiek en kerstsfeer

De stad van de liefde, Parijs, heeft ook een aantal fantastische kerstmarkten die perfect zijn voor gezinnen. Een van de meest populaire is de Champs-Elysées kerstmarkt, die elk jaar meer dan 15 miljoen bezoekers trekt. Hier vindt u tal van attracties voor kinderen, waaronder een ijsbaan, een reuzenrad en een magische kerstboom. Het is de perfecte plek voor gezinnen om in de kerstsfeer te komen en te genieten van alle prachtige decoraties en lekkernijen.

Praktische informatie:

 • Adres: Champs-Elysées, Paris, Frankrijk
 • Openingstijden: 15 november – 5 januari

Tips voor een geslaagd bezoek

Of u nu een van de bovengenoemde kerstmarkten bezoekt of een andere, hier zijn enkele handige tips om het meeste uit uw bezoek te halen:

 • Plan uw bezoek: Controleer van tevoren de openingstijden en speciale activiteiten, zodat u geen enkele attractie mist
 • Probeer lokale specialiteiten: Kerstmarkten zijn de perfecte plek om regionale lekkernijen en ambachten te proeven en misschien zelfs wat kerstinkopen te doen
 • Kleed u warm aan: Het kan behoorlijk koud zijn in december, dus zorg ervoor dat u en uw gezin warm aangekleed zijn om van uw bezoek te genieten
 • Houd rekening met drukte: Kerstmarkten kunnen erg druk zijn, vooral in het weekend. Probeer vroeg te komen om de grootste drukte te vermijden
 • Geniet van de sfeer: Vergeet niet om gewoon te genieten van de prachtige kerstdecoraties, muziek en sfeer. Dit is waar kerstmarkten echt om draaien!

Al met al zijn Franse kerstmarkten de perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van traditie, plezier en gezelligheid tijdens de feestdagen. Of u nu Strasbourg, Lille of Parijs bezoekt, u zult gegarandeerd een onvergetelijke en magische ervaring hebben.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243