Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse kunstmusea en galerieën

vakanties in frankrijk

Franse kunstmusea en galerieën: een overzicht

Frankrijk staat wereldwijd bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur, met name op het gebied van kunst. Het land herbergt een schat aan kunstmusea en galerieën die een breed scala aan kunstwerken tentoonstellen, van de middeleeuwen tot hedendaagse kunst. In dit artikel zullen we enkele van de meest bekende en bezochte kunstmusea en galerieën in Frankrijk bespreken.

Paris: de kunsthoofdstad van Frankrijk

Als het gaat om kunst, is Parijs ongetwijfeld de place to be. De stad herbergt enkele van ‘s werelds meest gerenommeerde kunstmusea en galerieën, waaronder het Louvre, Musée d’Orsay en Centre Pompidou.

Louvre

Het Louvre is een van de grootste en meest bezochte kunstmusea ter wereld. Het is gevestigd in een voormalig koninklijk paleis en herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken, waaronder de beroemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het museum is geopend van dinsdag tot zondag en de toegangsprijzen variëren, afhankelijk van de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn.

Musée d’Orsay

Gelegen aan de oevers van de Seine, herbergt het Musée d’Orsay een uitgebreide collectie van impressionistische en postimpressionistische kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en fotografie. Het museum is open van dinsdag tot zondag en biedt ook speciale avondopenstellingen op donderdag. De toegangsprijzen variëren, maar er zijn ook kortingen voor bepaalde leeftijdsgroepen en studenten.

Provinciale kunstmusea en galerieën

Naast Parijs heeft Frankrijk ook een aantal provinciale kunstmusea en galerieën die zeker een bezoek waard zijn.

Musée des Beaux-Arts de Lyon

Gelegen in de stad Lyon, herbergt dit museum een uitgebreide collectie van kunstwerken uit de oudheid tot de 20e eeuw, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst. Het museum is geopend van woensdag tot maandag en biedt gratis toegang voor bepaalde bezoekers, zoals personen jonger dan 18 jaar en leraren.

Musée Fabre in Montpellier

Dit museum in de stad Montpellier herbergt een indrukwekkende collectie van Europese kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen. Het museum is open van dinsdag tot zondag en biedt ook speciale avondopenstellingen op woensdag. De toegangsprijzen variëren, maar er zijn kortingen beschikbaar voor studenten en groepen.

Hedendaagse kunstgalerieën

Naast de traditionele kunstmusea zijn er ook tal van hedendaagse kunstgalerieën in Frankrijk die de nieuwste en meest innovatieve kunstwerken tentoonstellen.

Palais de Tokyo in Parijs

Dit avant-gardistische kunstcentrum in Parijs richt zich op het tonen van hedendaagse kunst in al zijn vormen, van schilderijen en beeldhouwwerken tot installaties en performances. Het centrum is geopend van dinsdag tot zondag en biedt gratis toegang tot bepaalde tentoonstellingen.

La Maison Rouge in Parijs

Deze privégalerij in Parijs richt zich op het tentoonstellen van hedendaagse kunstwerken van over de hele wereld. Het is geopend van woensdag tot zondag en biedt gratis toegang voor kinderen jonger dan 12 jaar. De toegangsprijzen voor volwassenen variëren, afhankelijk van de tentoonstellingen.

Conclusie

Frankrijk is de thuisbasis van een schat aan kunstmusea en galerieën die een blik werpen op de rijke culturele geschiedenis van het land. Of je nu van klassieke kunst, moderne kunst of hedendaagse kunst houdt, er is voor elk wat wils in de vele musea en galerieën die het land te bieden heeft. Of je nu in Parijs bent of in een provinciale stad, er is altijd wel een kunstmuseum of galerie waar je je kunt onderdompelen in de prachtige wereld van kunst.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243