Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse literaire tours en schrijvershuizen

vakanties in frankrijk

Franse literaire tours: een reis door de literatuur

Frankrijk staat bekend om zijn rijke literaire erfgoed en heeft vele beroemde schrijvers voortgebracht, die tot de verbeelding spreken van lezers over de hele wereld. Een geweldige manier om de literaire geschiedenis van Frankrijk te ontdekken, is door het maken van literaire tours en een bezoek aan schrijvershuizen. Tijdens deze tours kun je de plekken bezoeken die een inspiratiebron waren voor bekende schrijvers en hun werken.

Bezoek aan schrijvershuizen

Een bezoek aan de schrijvershuizen van bekende Franse schrijvers is een unieke manier om meer te leren over hun leven en werk. Deze huizen zijn vaak omgebouwd tot musea, waar je persoonlijke bezittingen, manuscripten en brieven van de schrijver kunt bekijken. Het is alsof je een kijkje neemt in het leven van de schrijver en zijn of haar creatieve proces.

Voorbeelden van schrijvershuizen

Enkele voorbeelden van schrijvershuizen die je kunt bezoeken zijn:

  • Maison de Balzac in Parijs: het voormalige huis van Honoré de Balzac, een van de belangrijkste Franse schrijvers van de 19e eeuw. Het huis is gelegen in de chique wijk Passy en biedt een kijkje in het leven van de schrijver.
  • Maison de Victor Hugo in Parijs: dit museum is gevestigd in het voormalige huis van Victor Hugo, auteur van onder andere Les Misérables en De Klokkenluider van de Notre-Dame. Hier kun je zijn werkkamer en persoonlijke bezittingen bewonderen.
  • Maison de George Sand in Nohant: het huis van George Sand, een invloedrijke schrijfster uit de 19e eeuw. Het huis is omgeven door een prachtige tuin en geeft een goed beeld van het leven van de schrijfster.

Literaire tours in Frankrijk

Naast het bezoeken van schrijvershuizen, kun je ook deelnemen aan literaire tours die je meenemen langs plekken die een rol hebben gespeeld in het leven van bekende Franse schrijvers. Deze tours kunnen worden georganiseerd in steden zoals Parijs, Lille, Bordeaux en vele andere steden met een rijke literaire geschiedenis.

Populaire literaire tours

Enkele populaire literaire tours zijn:

  • Parijse literaire tour: een wandeltocht langs de literaire hoogtepunten van Parijs, inclusief bezoeken aan cafés, boekhandels en andere locaties die een rol hebben gespeeld in het leven van schrijvers zoals Ernest Hemingway, James Joyce en Gertrude Stein.
  • Literaire tour door Saint-Germain-des-Prés: deze wijk in Parijs staat bekend om zijn rijke literaire geschiedenis en was in de 20e eeuw een ontmoetingsplek voor schrijvers en kunstenaars.
  • Literaire tour door Bordeaux: een stadstour die je meeneemt langs de plekken die een rol hebben gespeeld in het leven van schrijvers zoals Montesquieu, Montaigne en Michel Eyquem de Montaigne.

Praktische informatie

Als je geïnteresseerd bent in het maken van een literaire tour door Frankrijk en het bezoeken van schrijvershuizen, is het handig om een aantal praktische zaken te weten. Hieronder vind je een overzicht van enkele handige tips:

Openingstijden en adressen van schrijvershuizen

Schrijvershuis Adres Openingstijden
Maison de Balzac 47 Rue Raynouard, 75016 Parijs Di t/m zo: 10:00-18:00
Maison de Victor Hugo 6 Place des Vosges, 75004 Parijs Di t/m zo: 10:00-18:00
Maison de George Sand Château de Nohant, 36400 Nohant-Vic Di t/m zo: 10:00-18:00

Zorg ervoor dat je vooraf de openingstijden en het adres van de schrijvershuizen controleert, aangezien deze kunnen veranderen. Daarnaast is het verstandig om van tevoren te reserveren, vooral in het hoogseizoen, om teleurstelling te voorkomen.

Boeken van literaire tours

Als je een literaire tour wilt boeken, kun je dit doen via verschillende reisorganisaties of lokale gidsen. Zorg ervoor dat je de beschikbare tours vergelijkt en kijkt naar de recensies van andere reizigers om een tour te kiezen die aansluit bij jouw interesses.

Met een bezoek aan schrijvershuizen en het maken van literaire tours in Frankrijk, kun je een fascinerende reis maken door de literaire geschiedenis van dit prachtige land. Of je nu een literatuurliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in de Franse cultuur, deze tours bieden een unieke en boeiende ervaring.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243