Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse markten en boerenmarkten

vakanties in frankrijk

Franse markten en boerenmarkten

Frankrijk staat wereldwijd bekend om zijn heerlijke keuken en culinaire tradities. Een belangrijk onderdeel van deze culinaire ervaring zijn de talloze markten en boerenmarkten die je door het hele land kunt vinden. Deze markten bieden een overvloed aan verse producten, ambachtelijke lekkernijen en lokale specialiteiten. In dit artikel zullen we de rijke traditie van Franse markten en boerenmarkten verkennen, en enkele van de beste exemplaren noemen die je kunt bezoeken tijdens een reis door Frankrijk.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Traditie en aanbod

De Franse markten, ook wel bekend als Les Marchés, zijn een integraal onderdeel van de Franse cultuur. Deze wekelijkse bijeenkomsten brengen lokale boeren, ambachtslieden en handelaren samen om hun waren te verkopen. Hier vind je een overvloed aan verse groenten en fruit, lokale kazen, vleeswaren, verse vis, bloemen, en diverse ambachtelijke producten. De markten zijn ook een geweldige plek om lokale specialiteiten te proeven, zoals foie gras, truffels, olijven en olijfolie, honing, en nog veel meer.

Soorten markten

Er zijn verschillende soorten markten in Frankrijk, elk met zijn eigen specialiteiten. Zo zijn er de traditionele Marché Alimentaire, waar vooral verse voedingsmiddelen worden verkocht, en de Marché aux Puces, een vlooienmarkt waar je vintage kleding, antiek en curiosa kunt vinden. Daarnaast zijn er ook de Marché Bio, of biologische markten, waar alleen biologische producten worden verkocht, en de Marché Nocturne, avondmarkten die vooral in de zomermaanden worden gehouden.

Populaire markten in Frankrijk

Er zijn talloze markten en boerenmarkten in Frankrijk die het bezoeken waard zijn, maar we zullen er een aantal uitlichten die tot de populairste en meest geliefde behoren.

Marché Bastille, Parijs

De Marché Bastille, gehouden op de Boulevard Richard Lenoir, is een van de grootste en meest levendige markten van Parijs. Hier vind je een overvloed aan verse producten, exotische kruiden, ambachtelijke kazen en versgebakken brood. De markt is open op donderdag en zondag.

Marché Forville, Cannes

De Marché Forville in Cannes is een paradijs voor liefhebbers van verse producten. Hier vind je een overvloed aan lokale groenten en fruit, zeevruchten, olijven en andere Provençaalse specialiteiten. De markt is dagelijks geopend behalve op maandag.

Marché Flottant, Lyon

De Marché Flottant, of drijvende markt, is een unieke ervaring die je niet mag missen als je in Lyon bent. Deze markt aan boord van een boot biedt een breed scala aan lokale producten, waaronder kaas, wijn, worsten en chocolade. De markt vaart langs de rivier de Saône en is open op woensdag en zondag.

Praktische informatie

Als je een Franse markt wilt bezoeken, is het handig om te weten wanneer en waar je terecht kunt. Hier zijn enkele handige tips en adressen om je op weg te helpen:

Openingstijden

De meeste markten zijn ‘s ochtends geopend van ongeveer 8.00 uur tot 13.00 uur, hoewel er ook avondmarkten zijn die ‘s middags of ‘s avonds plaatsvinden. Het is altijd het beste om van tevoren de openingstijden te controleren, aangezien deze per markt kunnen verschillen.

Adressen

Hier zijn enkele adressen van populaire markten die je kunt bezoeken:

  • Marché Bastille, Boulevard Richard Lenoir, Parijs
  • Marché Forville, Rue du Marché Forville, Cannes
  • Marché Flottant, Quai Rambaud, Lyon

Naast deze markten zijn er natuurlijk nog talloze andere markten in Frankrijk die je kunt ontdekken. Of je nu op zoek bent naar verse producten, lokale specialiteiten of gewoon een authentieke Franse ervaring, een bezoek aan een Franse markt is zeker de moeite waard.

Met zijn overvloed aan verse producten, lokale specialiteiten en levendige sfeer zijn Franse markten en boerenmarkten een waar paradijs voor liefhebbers van lekker eten en koken. Of je nu langs de kraampjes struint op zoek naar verse groenten en fruit, of geniet van een glas wijn en een stuk kaas terwijl je de bedrijvigheid om je heen in je opneemt, een bezoek aan een Franse markt biedt een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens een reis naar Frankrijk.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243