Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse revolutie historische tours

vakanties in frankrijk

De Franse Revolutie Historische Tours

De Franse Revolutie was een keerpunt in de geschiedenis van Frankrijk en heeft een blijvende invloed gehad op de wereldpolitiek en maatschappij. Een manier om meer te leren over deze belangrijke gebeurtenis is door middel van historische tours die je meenemen naar locaties die een rol speelden in de revolutie. Hieronder vind je informatie over enkele van de meest interessante Franse Revolutie historische tours.

Musée Carnavalet

Het Musée Carnavalet in Parijs is een museum gewijd aan de geschiedenis van Parijs. Het museum heeft een uitgebreide collectie artefacten en tentoonstellingen die gerelateerd zijn aan de Franse Revolutie. Hier kun je meer leren over de gebeurtenissen die leidden tot de revolutie, de verschillende fasen van de revolutie zelf, en de impact ervan op Frankrijk en de rest van de wereld.

Adres: 23 Rue de Sévigné, 75003 Paris, Frankrijk

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur

Parijs Revolutionaire Tour

De Parijs Revolutionaire Tour is een rondleiding die je meeneemt langs de belangrijkste locaties in Parijs die een rol speelden tijdens de Franse Revolutie. Onder begeleiding van een deskundige gids bezoek je onder andere de Bastille, de Place de la Concorde, en de Conciergerie. Tijdens de tour krijg je een levendige uitleg over de gebeurtenissen die zich op deze locaties afspeelden en hoe ze bijdroegen aan de revolutie.

De tour duurt ongeveer 3 uur en vertrekt dagelijks vanaf Place de la Bastille.

Château de Versailles

Het kasteel van Versailles, gelegen net buiten Parijs, was het politieke centrum van Frankrijk tijdens de late 18e eeuw en een belangrijke locatie tijdens de Franse Revolutie. Tegenwoordig is het kasteel een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het Franse hof en de gebeurtenissen die leidden tot de revolutie. Je kunt een rondleiding boeken die specifiek ingaat op de rol van Versailles tijdens de revolutie.

Adres: Place d’Armes, 78000 Versailles, Frankrijk

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 9:00 tot 18:30 uur

Montmartre Revolutionaire Tour

Montmartre, een van de meest schilderachtige wijken van Parijs, speelde ook een rol tijdens de Franse Revolutie. Tijdens deze tour verken je de straten van Montmartre en kom je meer te weten over de politieke en sociale ontwikkelingen die plaatsvonden in deze wijk tijdens de revolutie. Je bezoekt onder andere de beroemde Place du Tertre en de Sacré-Cœur basiliek.

De tour duurt ongeveer 2 uur en vertrekt dagelijks vanaf Place Pigalle.

Conclusie

De Franse Revolutie heeft een blijvende impact gehad op de wereld en het verkennen van historische locaties die verband houden met de revolutie is een fascinerende manier om meer te leren over deze belangrijke periode. Of je nu geïnteresseerd bent in musea, rondleidingen of zelfstandig verkennen, er is voor elk wat wils als het gaat om Franse Revolutie historische tours. Neem de tijd om deze plekken te bezoeken en je zult een dieper begrip krijgen van deze cruciale periode in de geschiedenis van Frankrijk en de wereld.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243