Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Franse tuinen en parken

vakanties in frankrijk

Inleiding

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige tuinen en parken, die een belangrijke rol spelen in de Franse cultuur en geschiedenis. Van de weelderige landschappen van de Loire-vallei tot de formele symmetrie van de tuinen van Versailles, er is een schat aan tuinen en parken om te verkennen in heel Frankrijk.

Tuinen van Versailles

De tuinen van het paleis van Versailles behoren tot de beroemdste ter wereld. Aangelegd in de 17e eeuw, werden de formele tuinen ontworpen door de befaamde landschapsarchitect André Le Nôtre. Bezoekers kunnen wandelen langs de weelderige gazons, langs fonteinen en vijvers, en genieten van de prachtige geometrische patronen die de tuinen definiëren. Adres: Place d’Armes, 78000 Versailles, Frankrijk. Openingstijden: Dagelijks geopend, behalve op maandag. In de zomer zijn er regelmatig fonteinshows en muziekoptredens in de tuinen.

Les Jardins de Villandry

Gelegen in de Loire-vallei, zijn de tuinen van het kasteel van Villandry een meesterwerk van renaissancestijl. De tuinen zijn verdeeld in verschillende secties, waaronder een moestuin, bloementuinen, watertuinen en een doolhof. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige kleuren en patronen die in de tuinen zijn aangelegd, en kunnen meer te weten komen over de kunst van het tuinieren. Adres: Château de Villandry, 3 Rue Principale, 37510 Villandry, Frankrijk. Openingstijden: Dagelijks geopend, behalve op 25 december en 1 januari.

Tuinen van Monet in Giverny

Een van de meest geliefde tuinen in Frankrijk zijn de tuinen die de beroemde impressionistische kunstenaar Claude Monet aanlegde in Giverny. De tuinen, die te zien zijn in veel van Monet’s schilderijen, zijn een oase van kleur en harmonie. Bezoekers kunnen genieten van de Japanse brug, de lelievijver en de weelderige bloembedden. Adres: Rue Claude Monet, 27620 Giverny, Frankrijk. Openingstijden: De tuinen zijn geopend van april tot november, en worden druk bezocht in het voorjaar wanneer de bloemen in bloei staan.

Parc de la Tête d’Or

In de bruisende stad Lyon ligt het Parc de la Tête d’Or, een van de grootste stadsparken van Frankrijk. Het park herbergt een dierentuin, een botanische tuin, een meer en prachtige bloembedden. Bezoekers kunnen wandelen, joggen, picknicken en genieten van de natuur in het hart van de stad. Adres: Boulevard des Belges, 69006 Lyon, Frankrijk. Openingstijden: Dagelijks geopend.

Conclusie

De Franse tuinen en parken bieden een prachtige kijk op de landschapsarchitectuur en tuinbouwkunst. Van de formele pracht van Versailles tot de weelderige kleuren van Monet’s tuinen, er is voor elk wat wils. Of u nu een liefhebber bent van geschiedenis, kunst of gewoon van de natuur, de tuinen en parken van Frankrijk zullen u zeker betoveren.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243