Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Gezinsvriendelijke festivals in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Gezinsvriendelijke festivals in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn rijke cultuur, heerlijk eten en prachtige landschappen. Maar wist je dat het land ook een breed scala aan gezinsvriendelijke festivals te bieden heeft? Van muziekfestivals tot lokale feesten, er is voor elk wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de meest populaire gezinsvriendelijke festivals in Frankrijk bespreken.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Muziekfestivals

Frankrijk is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds beste muziekfestivals, en veel van deze evenementen zijn geschikt voor het hele gezin. Een van de meest populaire is het Festival Interceltique de Lorient, dat plaatsvindt in Bretagne. Dit festival viert de Keltische cultuur met muziek, dans en traditionele ambachten. Er is ook een speciaal programma voor kinderen, met activiteiten en optredens die speciaal voor hen zijn ontworpen.

Een ander fantastisch festival is Les Eurockéennes, dat jaarlijks plaatsvindt in Belfort. Dit muziekfestival biedt een breed scala aan muziekgenres, van rock tot elektronische muziek, en er zijn tal van activiteiten voor kinderen, zoals workshops en optredens.

Lokale feesten

Naast muziekfestivals organiseert Frankrijk ook tal van lokale feesten die geschikt zijn voor gezinnen. Een voorbeeld hiervan is het Fête de la Musique, dat elk jaar op 21 juni wordt gevierd. Tijdens dit evenement treden er op duizenden locaties in heel Frankrijk muzikanten op, en veel steden en dorpen organiseren ook speciale activiteiten voor kinderen.

Een ander populair lokaal festival is het Feest van de Vendanges, dat plaatsvindt in verschillende wijnregio’s in Frankrijk. Tijdens dit festival vieren de lokale gemeenschappen de oogst met muziek, dans, markten en andere festiviteiten. Veel van deze evenementen zijn zeer kindvriendelijk, met speciale activiteiten en entertainment voor jongere bezoekers.

Tabel overzicht van gezinsvriendelijke festivals in Frankrijk

Festival Locatie Datum
Festival Interceltique de Lorient Bretagne Juli/Augustus
Les Eurockéennes Belfort Juli
Fête de la Musique Heel Frankrijk 21 juni
Feest van de Vendanges Wijnregio’s in Frankrijk September/Oktober

Praktische informatie

Als je van plan bent om een gezinsvriendelijk festival in Frankrijk te bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de openingstijden en locaties van de festivals die je wilt bezoeken. Daarnaast is het handig om te controleren of er speciale activiteiten of voorzieningen zijn voor kinderen, zodat je zeker weet dat het evenement geschikt is voor jouw gezin.

Veel festivals bieden speciale tickets of kortingen voor kinderen, dus het kan de moeite waard zijn om hiernaar te informeren voordat je je tickets koopt. Sommige evenementen hebben ook speciale kinderopvangfaciliteiten, zodat ouders kunnen genieten van het festival terwijl hun kinderen worden vermaakt.

Bronnen

Voordat je naar een festival in Frankrijk gaat, is het verstandig om te controleren of er wijzigingen zijn in het programma of de data. De meeste festivals hebben een officiële website waar je de meest actuele informatie kunt vinden. Daarnaast kunnen lokale VVV-kantoren of toeristenbureaus je ook helpen bij het plannen van je bezoek.

Kortom, Frankrijk heeft een breed scala aan gezinsvriendelijke festivals te bieden, van muziekfestivals tot lokale feesten. Met een beetje planning en voorbereiding, kan het hele gezin genieten van een onvergetelijke tijd in dit prachtige land.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243