Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Gezinsvriendelijke wijnregioʼs in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Inleiding

Frankrijk staat bekend om zijn uitstekende wijnen en prachtige wijnregio’s. Maar wist je dat er ook heel wat gezinsvriendelijke wijnregio’s te vinden zijn? In dit artikel zullen we enkele van deze regio’s verkennen. We zullen kijken naar wijnhuizen die gezinsvriendelijke activiteiten aanbieden, zoals rondleidingen, proeverijen en zelfs speelgebieden voor kinderen.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Bordeaux, Aquitaine

Een van de meest bekende wijnregio’s ter wereld, Bordeaux is ook een geweldige bestemming voor gezinnen. Veel wijnhuizen in deze regio zijn gastvrij voor gezinnen en bieden activiteiten aan die zowel kinderen als volwassenen zullen aanspreken. Enkele aanraders zijn Château Lynch-Bages, Château Pape Clément en Château de Ferrand. Deze wijnhuizen bieden rondleidingen en proeverijen aan die geschikt zijn voor gezinnen, en sommige hebben zelfs speciale kindvriendelijke activiteiten.

Château Lynch-Bages

– Adres: 33250 Pauillac, Frankrijk
– Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag, 10:00-18:00
Château Lynch-Bages is een van de meest prestigieuze wijnhuizen in de Bordeaux regio. Naast de rondleidingen en proeverijen, biedt het wijnhuis ook picknicks in de wijngaard en speciale kinderactiviteiten aan. Zo kunnen de ouders genieten van de uitstekende wijnen terwijl de kinderen zich vermaken met spelletjes en speeltoestellen.

Beaujolais, Rhône

Beaujolais, gelegen in de regio Rhône, is een prachtig wijngebied dat ook zeer geschikt is voor gezinnen. Het gebied staat bekend om zijn lichte en fruitige rode wijnen, maar biedt ook verschillende wijnhuizen die gezinsvriendelijke activiteiten aanbieden. Domaine Du Vissoux en Château de Montmelas zijn enkele van de wijnhuizen die gezinnen van harte welkom heten.

Domaine Du Vissoux

– Adres: 69840 Juliénas, Frankrijk
– Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag, 10:00-18:00
Domaine Du Vissoux is een familiebedrijf dat al generaties lang wijn produceert. Naast de proeverijen en rondleidingen, organiseert het wijnhuis regelmatig evenementen die leuk zijn voor het hele gezin. Denk aan picknicks in de wijngaard, wandelingen tussen de wijnstokken en workshops voor kinderen.

Champagne, Champagne-Ardenne

Champagne is niet alleen een heerlijke sprankelende wijn, maar ook een geweldige plek om met het gezin te bezoeken. Het gebied heeft verschillende wijnhuizen die activiteiten aanbieden die geschikt zijn voor kinderen, zoals Mumm en Moët & Chandon.

Moët & Chandon

– Adres: 20 Avenue de Champagne, 51200 Épernay, Frankrijk
– Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag, 9:30-18:00
Moët & Chandon, een van de meest prestigieuze Champagnehuizen ter wereld, biedt rondleidingen en proeverijen aan die geschikt zijn voor gezinnen. Daarnaast heeft het wijnhuis ook een speciale speelruimte voor kinderen, zodat ouders in alle rust kunnen genieten van de heerlijke champagnes.

Provence, Côtes de Provence

Gezinnen die op zoek zijn naar zon, zee en wijn, zullen zeker genieten van een bezoek aan de wijnregio Provence. Deze regio staat bekend om zijn prachtige landschappen en heerlijke rosé wijnen. Er zijn verschillende wijnhuizen in de regio die gezinsvriendelijke activiteiten aanbieden, zoals Château Sainte Roseline en Château de Châteauneuf.

Château de Châteauneuf

– Adres: 83460 Les Arcs-sur-Argens, Frankrijk
– Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag, 10:00-18:00
Château de Châteauneuf is een prachtig wijnhuis met een rijke geschiedenis. Naast de rondleidingen en proeverijen, heeft het wijnhuis ook een speciale picknickruimte waar gezinnen kunnen genieten van lokale producten en wijnen. Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten, zoals kleurplaten en spelletjes.

Conclusie

Frankrijk heeft niet alleen wereldberoemde wijnregio’s, maar ook gezinsvriendelijke wijnhuizen die geschikt zijn voor een bezoek met kinderen. Of je nu de Bordeaux, Beaujolais, Champagne of Provence regio bezoekt, er zijn voldoende mogelijkheden om als gezin te genieten van wijnproeverijen en andere activiteiten. Met de juiste planning en voorbereiding kan een bezoek aan een wijnregio in Frankrijk net zo leuk zijn voor de kinderen als voor de volwassenen. Cheers!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243