Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Gezondheidstips voor reizen in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Gezondheidstips voor reizen in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Of je nu een citytrip naar Parijs maakt, gaat skiën in de Alpen of lekker wilt relaxen aan de Côte d’Azur, het is belangrijk om tijdens je reis op je gezondheid te letten. In dit artikel geven we je een aantal gezondheidstips voor reizen in Frankrijk, zodat je optimaal kunt genieten van je verblijf in dit prachtige land.

Vroegboek Deals bij D-reizen

Vaccinaties en gezondheidsvoorzorgsmaatregelen

Voor een bezoek aan Frankrijk zijn in principe geen verplichte vaccinaties nodig. Toch is het altijd verstandig om te controleren of je basisvaccinaties nog up-to-date zijn, zoals die tegen DTP, hepatitis A en B, en eventueel ook tegen rabiës en tekenencefalitis als je van plan bent veel in de natuur te zijn. Daarnaast is het belangrijk om tijdens je reis in Frankrijk de volgende gezondheidsvoorzorgsmaatregelen te nemen:

  • Neem altijd een EHBO-set mee en zorg dat je op de hoogte bent van de noodnummers in Frankrijk, zoals het telefoonnummer van de plaatselijke hulpdiensten (112) en het nummer van de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade of consulaat.
  • Zorg voor een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten en repatriëring.
  • Blijf gehydrateerd, vooral tijdens warme zomerdagen en bij intensieve activiteiten zoals wandelen en fietsen.

Voedselveiligheid

Frankrijk staat bekend om zijn heerlijke en diverse keuken, maar het is belangrijk om ook op voedselveiligheid te letten tijdens je reis. Hier zijn een aantal tips om voedselgerelateerde gezondheidsproblemen te voorkomen:

  • Let op waar je eet en kies voor restaurants en eetgelegenheden met een goede reputatie.
  • Vermijd het eten van rauw vlees en vis, tenzij het restaurant bekend staat om zijn goede kwaliteit en hygiëne.
  • Was je handen regelmatig, vooral voor het eten en na een bezoek aan een openbare ruimte.

Apotheken en gezondheidszorg

In Frankrijk zijn apotheken op bijna elke straathoek te vinden en zijn er ook veel over-the-counter medicijnen verkrijgbaar. Mocht je tijdens je reis medische hulp nodig hebben, dan kun je terecht bij een van de vele artsen en ziekenhuizen. Het is echter aan te raden om goed verzekerd te zijn voor medische kosten en repatriëring, aangezien medische zorg in Frankrijk behoorlijk prijzig kan zijn voor niet-EU-burgers. Hier zijn een aantal adressen en telefoonnummers die handig kunnen zijn tijdens je verblijf:

Adres Telefoonnummer
Apotheek Odeon
6 Rue de Condé, 75006 Paris
+33 1 43 26 91 06
Hôpital Saint-Louis
1 Avenue Claude Vellefaux, 75010 Paris
+33 1 42 49 49 49
Nederlandse Ambassade
7-9 Rue Eblé, 75007 Paris
+33 1 40 62 33 00

Met deze gezondheidstips voor reizen in Frankrijk ben je goed voorbereid op een zorgeloze en gezonde vakantie in dit prachtige land. Onthoud: voorkomen is beter dan genezen, dus neem de juiste voorzorgsmaatregelen en geniet optimaal van je reis in Frankrijk!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243