Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Historisch onderwijs voor kinderen in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Historisch onderwijs voor kinderen in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Het is dan ook geen verrassing dat het historisch onderwijs voor kinderen in Frankrijk van groot belang is. Kinderen leren over historische gebeurtenissen, personen en locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van het land. In dit artikel zullen we kijken naar het historisch onderwijs voor kinderen in Frankrijk, inclusief de verschillende aspecten en mogelijkheden.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Historische locaties en monumenten

Frankrijk heeft talloze historische locaties en monumenten die van educatief belang zijn voor kinderen. Enkele voorbeelden zijn:

  • De Eiffeltoren: een symbool van Frankrijk en een populaire toeristische attractie.
  • Het Louvre: een van ‘s werelds grootste en meest bezochte kunstmusea.
  • Versailles: het koninklijke paleis van Lodewijk XIV, een belangrijke historische locatie.

Deze locaties zijn niet alleen belangrijk voor het begrijpen van de Franse geschiedenis, maar bieden ook educatieve programma’s voor kinderen, zoals rondleidingen en workshops.

Adressen en openingstijden

Locatie Adres Openingstijden
De Eiffeltoren Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007 Paris 9.30 – 23.45
Het Louvre Musée du Louvre, 75058 Paris 9.00 – 18.00
Versailles Place d’Armes, 78000 Versailles 9.00 – 18.30

Onderwijsprogramma’s

Verschillende educatieve instellingen en organisaties in Frankrijk bieden speciale onderwijsprogramma’s gericht op het leren van geschiedenis voor kinderen. Deze programma’s kunnen zowel op locatie als online beschikbaar zijn.

Musea

Veel musea in Frankrijk organiseren educatieve workshops en rondleidingen voor kinderen. Deze programma’s zijn vaak gericht op het ontdekken en begrijpen van historische artefacten en kunstwerken. Kinderen krijgen de kans om actief deel te nemen aan activiteiten die gerelateerd zijn aan de tentoongestelde stukken.

Scholen

Scholen in Frankrijk integreren geschiedenis in het standaard curriculum. Kinderen leren over verschillende periodes en gebeurtenissen in de geschiedenis van Frankrijk en de rest van de wereld. Dit omvat ook de studie van belangrijke historische figuren en gebeurtenissen.

Educatieve materialen

Naast de programma’s die worden aangeboden, zijn er ook educatieve materialen beschikbaar voor kinderen om zelfstandig te gebruiken. Deze materialen kunnen boeken, tijdschriften, games en online bronnen omvatten.

Boeken

Er zijn veel educatieve boeken beschikbaar die zijn gericht op het leren van de geschiedenis van Frankrijk voor kinderen. Deze boeken zijn vaak geïllustreerd en bevatten interessante feiten en verhalen die kinderen kunnen helpen zich te verdiepen in historische gebeurtenissen.

Games

Er zijn educatieve games beschikbaar die kinderen kunnen helpen om op een leuke en interactieve manier de geschiedenis van Frankrijk te leren. Deze games kunnen variëren van puzzels en quizzen tot virtuele rondleidingen door historische locaties.

Conclusie

Het historisch onderwijs voor kinderen in Frankrijk is zeer divers en uitgebreid. Door middel van educatieve programma’s, materialen en locaties kunnen kinderen actief betrokken raken bij het leren van geschiedenis. Dit helpt hen niet alleen om de kennis van de geschiedenis van Frankrijk te vergroten, maar ook om een waardering te ontwikkelen voor het culturele erfgoed van het land.

Als u met uw kinderen Frankrijk bezoekt, overweeg dan om enkele van de historische locaties en educatieve programma’s te verkennen om hun leerervaring te verrijken.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243