Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Historische herenhuizen in Lille

vakanties in frankrijk

Historische herenhuizen in Lille

Inleiding

Lille, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Een van de meest opvallende kenmerken van de stad zijn de historische herenhuizen die dateren uit de 17e en 18e eeuw. Deze herenhuizen, ook wel “hôtels particuliers” genoemd, zijn prachtige voorbeelden van de grandeur en het vakmanschap van die tijd. In dit artikel zullen we een aantal van deze historische herenhuizen in Lille verkennen.

Hôtel de Ville

Een van de meest imposante historische herenhuizen in Lille is het Hôtel de Ville, oftewel het stadhuis. Het herenhuis, gebouwd in de 17e eeuw, is een voorbeeld van de barokke architectuur en wordt beschouwd als een van de mooiste monumenten van de stad. Het herbergt niet alleen de administratie van de stad, maar is ook een belangrijke toeristische attractie vanwege de prachtige gevel en interieur.

Adres

  • Place Augustin Laurent
  • 59033 Lille

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag 10:00 – 14:00

Hôtel d’Haubourdin

Het Hôtel d’Haubourdin is een ander voorbeeld van een prachtig historisch herenhuis in Lille. Gebouwd in de 18e eeuw, staat dit herenhuis bekend om zijn prachtige tuinen en weelderige interieur. Het is een van de best bewaarde herenhuizen in de stad en biedt een indrukwekkend inzicht in het leven van de adel in die tijd.

Adres

  • 66 Rue Basse
  • 59800 Lille

Openingstijden

Maandag en dinsdag Gesloten
Woensdag t/m zondag 10:00 – 18:00

Hôtel de la Monnaie

Het Hôtel de la Monnaie, gebouwd in de 17e eeuw, is een ander spectaculair voorbeeld van historische herenhuizen in Lille. Het herenhuis heeft een prachtige gevel en een indrukwekkend interieur, waaronder een rijk gedecoreerde balzaal en prachtige plafondschilderingen. Het herbergt tegenwoordig het Musée de l’Hospice Comtesse, een museum dat de geschiedenis van Lille en de regio illustreert.

Adres

  • 32 Rue de la Monnaie
  • 59000 Lille

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 – 18:00

Conclusie

De historische herenhuizen in Lille zijn een prachtige herinnering aan de glorie van het verleden. Deze monumenten bieden niet alleen een kijkje in de geschiedenis van de stad, maar zijn ook een eerbetoon aan de prachtige architectuur en vakmanschap van die tijd. Het bezoeken van deze herenhuizen is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243