Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Historische kastelen in Frankrijk voor familiebezoeken

vakanties in frankrijk

Historische kastelen in Frankrijk voor familiebezoeken

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige kastelen die getuigen van de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Voor gezinnen die op zoek zijn naar een geweldige ervaring, bieden deze historische kastelen een perfecte bestemming voor een familiebezoek. De prachtige architectuur, weelderige tuinen en interessante verhalen maken een bezoek aan een kasteel in Frankrijk een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Loire Valley: het kasteel van Chambord

Een van de meest iconische kastelen in Frankrijk is het kasteel van Chambord, gelegen in de prachtige Loire-vallei. Het kasteel staat bekend om zijn indrukwekkende Renaissance-architectuur en wordt omgeven door weelderige bossen en tuinen. Voor gezinnen is er een speciaal kinderprogramma waarbij kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten en workshops die zijn geïnspireerd op de geschiedenis van het kasteel. Het kasteel van Chambord is van april tot september geopend en biedt rondleidingen voor gezinnen.

Adres en openingstijden:

  • Adres: Château de Chambord, 41250 Chambord, Frankrijk
  • Openingstijden: 9:00-18:00 (april-september)

Normandië: het kasteel van Falaise

Het kasteel van Falaise, gelegen in de regio Normandië, is een prachtig middeleeuws kasteel dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Frankrijk. Het kasteel biedt een unieke ervaring voor gezinnen, met interactieve tentoonstellingen en activiteiten die de geschiedenis van het kasteel tot leven brengen. Kinderen kunnen zich verkleden als middeleeuwse ridders of prinsessen en deelnemen aan workshops en speurtochten. Het kasteel is het hele jaar door geopend en organiseert regelmatig speciale evenementen voor gezinnen.

Adres en openingstijden:

  • Adres: Château Guillaume-le-Conquérant, 14700 Falaise, Frankrijk
  • Openingstijden: 10:00-18:00 (maart-oktober), 10:00-17:00 (november-februari)

Provence: het kasteel van de hertogen van Bretagne

In de betoverende regio Provence ligt het kasteel van de hertogen van Bretagne, een prachtig fort dat dateert uit de 15e eeuw. Het kasteel biedt verschillende leuke activiteiten voor gezinnen, waaronder interactieve rondleidingen, workshops en theatervoorstellingen die de geschiedenis van het kasteel tot leven brengen. Kinderen kunnen ook genieten van de ontzagwekkende uitzichten vanaf de kasteelmuren en de weelderige tuinen verkennen. Het kasteel is het hele jaar door geopend en organiseert regelmatig speciale evenementen voor gezinnen.

Adres en openingstijden:

  • Adres: 4 Place Marc Elder, 44000 Nantes, Frankrijk
  • Openingstijden: 10:00-18:00 (april-september), 10:00-17:30 (oktober-maart)

De Dordogne: het kasteel van Castelnaud

Het kasteel van Castelnaud, gelegen in de prachtige Dordogne-regio, is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Frankrijk. Het kasteel biedt een fascinerende kijk in het leven in de middeleeuwen en organiseert regelmatig speciale evenementen en activiteiten voor gezinnen, waaronder boogschieten en middeleeuwse ambachten. Kinderen kunnen genieten van interactieve rondleidingen en spectaculaire uitzichten vanaf de kasteelmuren. Het kasteel is het hele jaar door geopend en biedt een geweldige ervaring voor gezinnen.

Adres en openingstijden:

  • Adres: Rue du Château, 24250 Castelnaud-la-Chapelle, Frankrijk
  • Openingstijden: 10:00-18:00 (april-september), 10:00-17:00 (oktober-maart)

Al met al bieden de historische kastelen van Frankrijk een geweldige bestemming voor familiebezoeken. Met hun prachtige architectuur, weelderige tuinen en leuke activiteiten, zullen deze kastelen jong en oud betoveren en inspireren met de rijke geschiedenis van het land.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243