Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Historische routes door Frankrijk voor families

vakanties in frankrijk

Historische routes door Frankrijk voor families

Frankrijk staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige landschappen. Het is dan ook een perfecte bestemming voor families die op zoek zijn naar historische routes en bezienswaardigheden. Van kastelen en middeleeuwse dorpjes tot indrukwekkende musea, Frankrijk heeft voor elk wat wils. In dit artikel zullen we enkele historische routes door Frankrijk verkennen die geschikt zijn voor families.

Oad - Zomerreizen - Vroegboekvoordeel

Bretagne

Een van de historische routes die perfect is voor families, is de route door Bretagne. Deze regio staat bekend om zijn rijke geschiedenis, pittoreske dorpjes en prachtige landschappen. Een van de hoogtepunten van deze route is het middeleeuwse dorpje Dinan, dat prachtig bewaard is gebleven. Hier kunnen kinderen genieten van een bezoek aan het kasteel en de oude stadsmuren. Daarnaast is het ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Fort La Latte, een imposant kasteel aan de kust.

Adressen en openingstijden:

Bezienswaardigheid Adres Openingstijden
Dinan Place du Général de Gaulle, 22100 Dinan 9:30 – 18:00
Fort La Latte Rue du Général Garin, 22240 Plévenon 10:00 – 18:30

Loiredal

Het Loiredal staat bekend om zijn prachtige kastelen en historische landgoederen. Dit gebied is ideaal voor families die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Frankrijk. Een van de hoogtepunten van deze route is het kasteel van Chambord, dat wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen van Frankrijk. Hier kunnen kinderen genieten van een rondleiding door de prachtige tuinen en kamers van het kasteel.

Adressen en openingstijden:

Bezienswaardigheid Adres Openingstijden
Kasteel van Chambord Château, 41250 Chambord 9:00 – 18:00

Normandië

Normandië is een regio met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd van de Vikingen. Een van de hoogtepunten van een historische route door Normandië is een bezoek aan de invasiestranden, waar de geallieerden landden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier kunnen families een bezoek brengen aan de verschillende musea en gedenktekens die herinneren aan deze belangrijke gebeurtenis.

Belangrijke bezienswaardigheden:

  • Utah Beach Museum: Dit museum biedt een indrukwekkend inzicht in de invasie van Utah Beach tijdens D-Day. Adres: 50480 Sainte-Marie-du-Mont
  • Memorial de Caen: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Adres: Esplanade Général Eisenhower, 14050 Caen

De Provence

De Provence is een regio vol geschiedenis en cultuur. Families kunnen hier genieten van een bezoek aan het oude Romeinse theater in Orange, dat prachtig bewaard is gebleven. Daarnaast is een bezoek aan het Palais des Papes in Avignon ook een aanrader. Dit imposante pauselijke paleis is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de regio.

Adressen en openingstijden:

Bezienswaardigheid Adres Openingstijden
Romeins theater van Orange Rue Madeleine Roch, 84100 Orange 9:00 – 17:00
Palais des Papes Place du Palais, 84000 Avignon 9:00 – 19:00

Conclusie

Frankrijk heeft families veel te bieden op het gebied van historische routes en bezienswaardigheden. Van de middeleeuwse dorpjes van Bretagne tot de prachtige kastelen van het Loiredal, er is voor elk wat wils. Door het plannen van een historische route door Frankrijk kunnen families genieten van een onvergetelijke reis vol geschiedenis, cultuur en avontuur.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243