Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Historische routes in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Historische routes in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinse tijd en verder. Het land heeft een overvloed aan historische routes die bezoekers de mogelijkheid bieden om de fascinerende geschiedenis van het land te verkennen. Van oude kastelen en forten tot middeleeuwse stadjes en archeologische sites, Frankrijk heeft voor elk wat wils. Hieronder worden enkele van de meest populaire historische routes in Frankrijk uitgelicht.

Vroegboek Deals bij D-reizen

De Katharenroute

De Katharenroute is vernoemd naar de Katharen, een religieuze groepering die in de 12e en 13e eeuw in Zuidwest-Frankrijk leefde. De route begint in Toulouse en loopt door de Languedoc-Roussillon regio, waar bezoekers oude kastelen, abdijen en middeleeuwse stadjes kunnen ontdekken. Enkele hoogtepunten langs de route zijn het indrukwekkende kasteel van Montségur, de abdij van Saint-Hilaire en de stad Carcassonne, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Belangrijke locaties langs de route:

  • Kasteel van Montségur
  • Abdij van Saint-Hilaire
  • Carcassonne

De Via Domitia

De Via Domitia is een oude Romeinse weg die dwars door Zuid-Frankrijk loopt, van de Middellandse Zee tot de Pyreneeën. Langs de route kunnen bezoekers de overblijfselen van Romeinse nederzettingen, tempels en bruggen ontdekken. enkele hoogtepunten langs de route zijn de stad Narbonne, met zijn indrukwekkende Romeinse overblijfselen, en de stad Nîmes, die bekend staat om zijn goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater.

Belangrijke locaties langs de route:

  • Narbonne
  • Nîmes

De Normandische route

De Normandische route voert bezoekers door het prachtige landschap van Normandië, waar ze de rijke geschiedenis en de invloed van de Vikingen kunnen ontdekken. Langs de route zijn er tal van middeleeuwse kastelen, abdijen en historische stadjes te vinden, evenals de beroemde invasiestranden van D-Day. enkele hoogtepunten langs de route zijn het kasteel van William de Veroveraar in Falaise, de middeleeuwse stad Bayeux en de invasiestranden van Omaha Beach.

Belangrijke locaties langs de route:

  • Kasteel van William de Veroveraar in Falaise
  • Middeleeuwse stad Bayeux
  • Invasiestranden van D-Day

De Route Napoléon

De Route Napoléon volgt de route die keizer Napoleon Bonaparte in 1815 aflegde van Elba naar Parijs, waarbij hij terugkeerde om zijn laatste honderd dagen van heerschappij in te luiden. De route voert bezoekers door het prachtige landschap van de Alpen en de Provence, en langs een aantal historische plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de carrière van Napoleon. enkele hoogtepunten langs de route zijn de stad Grenoble, waar Napoleon zijn troepen verzamelde, en het schilderachtige stadje Grasse, bekend om zijn parfumindustrie.

Belangrijke locaties langs de route:

  • Stad Grenoble
  • Stad Grasse

Praktische informatie

Voordat u op pad gaat om een van deze historische routes te verkennen, is het verstandig om wat praktische informatie in te winnen. Zoek online naar actuele openingstijden, entreeprijzen en eventuele speciale evenementen die tijdens uw bezoek plaatsvinden. Vergeet ook niet om een goede kaart of GPS-navigatie mee te nemen, aangezien sommige van de oudere routes niet altijd even goed aangegeven zijn. Tenslotte, zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt om te genieten van de prachtige natuur en de unieke lokale culturen die u onderweg tegen zult komen.

Of u nu een liefhebber bent van oude kastelen, archeologische sites of meer geïnteresseerd bent in de militaire geschiedenis, Frankrijk heeft voor elk wat wils. Met zijn overvloed aan historische routes is het land de ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243