Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Historische tours in Normandië

vakanties in frankrijk

Historische tours in Normandië

Normandië, gelegen in het noordwesten van Frankrijk, is een regio die doordrenkt is van geschiedenis. Het is vooral bekend vanwege de invasie van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de regio heeft ook een rijke middeleeuwse en Vikinggeschiedenis. Voor liefhebbers van geschiedenis is Normandië dan ook een paradijs. Het aanbod aan historische tours is dan ook enorm. In dit artikel bespreken we enkele van de beste opties voor het verkennen van de rijke geschiedenis van Normandië.

D-Day-stranden

Een van de meest populaire historische tours in Normandië is een bezoek aan de beroemde D-Day-stranden. Hier vond op 6 juni 1944 de invasie van de geallieerden plaats, een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig zijn de stranden een herdenkingsplaats voor de duizenden soldaten die hun leven gaven voor de vrijheid. Een bezoek aan de stranden is een aangrijpende ervaring en biedt inzicht in een van de meest cruciale momenten in de moderne geschiedenis. Er zijn verschillende tourbedrijven die dagexcursies aanbieden naar de D-Day-stranden, inclusief bezoek aan de verschillende monumenten en musea.

Bedrijven

  • Normandy Sightseeing Tours
  • Overlord Tours
  • Bayeux War Tours

Adressen en openingstijden

Bedrijf Adres Openingstijden
Normandy Sightseeing Tours 12 Rue de Nesmond, 14400 Bayeux Ma-Vr 9:00-17:00
Overlord Tours 8 Rue Désiré Le Hoc, 14400 Bayeux Ma-Za 8:30-18:00
Bayeux War Tours 6 Rue Saint-Patrice, 14400 Bayeux Ma-Za 9:00-17:00

Mont Saint-Michel

Een andere historische tour die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Normandië is een excursie naar Mont Saint-Michel. Dit spectaculaire eilandje herbergt een middeleeuwse abdij en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Frankrijk en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Een tour naar Mont Saint-Michel geeft je de kans om de rijke geschiedenis en prachtige architectuur van dit unieke eiland te ervaren.

Tourmogelijkheden

  • Guided tours of the abbey
  • Historical walking tours of Mont Saint-Michel
  • Day trips from nearby cities like Bayeux or Caen

Openingstijden en toegangsprijzen

Mont Saint-Michel is dagelijks geopend van 9:30 tot 18:00. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €10,50. Voor kinderen onder de 18 jaar is de toegang gratis.

Bayeux Tapestry

De beroemde Bayeux Tapestry is een 70 meter lang borduurwerk dat het verhaal vertelt van de slag bij Hastings in 1066. Het is een van de meest waardevolle historische documenten uit de middeleeuwen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Een tour naar de Bayeux Tapestry is een fascinerende reis terug in de tijd, en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van Normandië.

Adres en openingstijden

De Bayeux Tapestry is te vinden in het Musée de la Tapisserie de Bayeux, 13B Rue de Nesmond, 14400 Bayeux. Het museum is dagelijks geopend van 9:00 tot 18:30.

Al met al biedt Normandië een schat aan historische tours die een diepgaand inzicht geven in de rijke en diverse geschiedenis van de regio. Of je nu geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog, middeleeuwse geschiedenis of Vikinggeschiedenis, er is voor ieder wat wils. Met de vele tourmogelijkheden is het een onvergetelijke ervaring om de geschiedenis van Normandië te ontdekken.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243