Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Huisbootverhuur in de Franse kanalen

vakanties in frankrijk

Huisbootverhuur in de Franse kanalen: een unieke ervaring

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige kanalen die door schilderachtige landschappen slingeren en langs pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden voeren. Wat is er nu mooier dan dit alles te ontdekken vanaf het dek van een huisboot? Huisbootverhuur in de Franse kanalen is een populaire optie voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een unieke en avontuurlijke manier om dit prachtige land te verkennen. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van huisbootverhuur in de Franse kanalen, van het kiezen van de juiste boot tot het plannen van uw route en tips voor een onvergetelijke vakantie.

Welke type boten zijn beschikbaar voor verhuur?

Er zijn verschillende typen huisboten beschikbaar voor verhuur in de Franse kanalen, variërend van kleine en wendbare boten voor een romantische tweepersoonsvakantie tot grote, luxe boten die geschikt zijn voor grotere groepen of families. Een veelvoorkomend type huisboot is de peniche, een traditionele platbodemboot die oorspronkelijk werd gebruikt voor goederenvervoer maar nu is omgebouwd tot comfortabele vaartuigen voor vakantiegangers. Andere populaire opties zijn de “tarpon” of “Estivale”, die meer ruimte en luxe bieden, en de “Floyduk”, een compacte en wendbare boot die perfect is voor koppels.

Adressen en openingstijden van verhuurbedrijven

Verhuurbedrijf Adres Openingstijden
Locaboat Holidays Port de Plaisance de Châtillon-Coligny, 45230 Châtillon-Coligny, Frankrijk Maandag – vrijdag: 9:00 – 17:00
Zaterdag: 9:00 – 12:00
Le Boat 9 Rue Boucheporn, 57000 Metz, Frankrijk Maandag – zaterdag: 9:00 – 18:00

Hoe plan je je route?

Het plannen van uw route is een essentieel onderdeel van uw huisbootavontuur in de Franse kanalen. U kunt ervoor kiezen om een vooraf geplande route te volgen, of u kunt uw eigen route uitstippelen op basis van uw interesses en voorkeuren. Populaire routes omvatten de Burgundy Canal, de Canal du Midi en de Canal du Nivernais, die allemaal langs prachtige landschappen, charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden voeren. Zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt om te genieten van de sfeer en de bezienswaardigheden onderweg, en plan uw route zo dat u voldoende tijd heeft om aan te meren en te verkennen.

Tips voor een onvergetelijke vakantie

  • Neem de tijd om te genieten van de omgeving en de lokale cultuur. Probeer lokale gerechten en wijnen, bezoek historische bezienswaardigheden en maak wandelingen of fietstochten langs de kanalen.
  • Maak uzelf vertrouwd met de regels en voorschriften voor het varen op de Franse kanalen. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe sluizen werken en hoe u veilig kunt navigeren.
  • Vergeet niet om voldoende eten en drinken aan boord mee te nemen, aangezien sommige delen van de kanalen dun bevolkt zijn en het kan gebeuren dat u niet direct een supermarkt tegenkomt.
  • Respecteer de natuur en de lokale gemeenschappen. Laat geen afval achter, maak geen lawaai en houd rekening met andere gebruikers van de kanalen.

Door het huren van een huisboot in de Franse kanalen kunt u op een unieke en ontspannen manier het prachtige Franse platteland verkennen. Geniet van de vrijheid en flexibiliteit die een huisbootvakantie biedt, en laat u betoveren door de charme van de Franse kanalen.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243