Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Jazz- en bluespodia in Frankrijk

vakanties in frankrijk

Jazz- en bluespodia in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, en de muziekscene is daarop geen uitzondering. Met name jazz- en bluesmuziek hebben een bijzondere plek in de Franse cultuur en er zijn dan ook talloze podia in het hele land waar liefhebbers van deze muziekgenres terecht kunnen. In dit artikel zullen we enkele van de meest prominente jazz- en bluespodia in Frankrijk bespreken, evenals wat ze zo speciaal maakt. Van intieme jazzclubs tot grote concertzalen, Frankrijk heeft voor elk wat wils als het gaat om live jazz- en bluesmuziek.

Jazzpodia

Frankrijk heeft een lange geschiedenis als het gaat om jazzmuziek. De invloed van Amerikaanse jazzmuzikanten als Louis Armstrong en Duke Ellington is duidelijk merkbaar in de Franse jazzscene. Hier zijn enkele jazzpodia die je niet mag missen in Frankrijk:

Sunset-Sunside, Parijs

Gelegen in het hart van Parijs, is Sunset-Sunside een van de meest prestigieuze jazzclubs in de stad. Het biedt een intieme setting waar je kunt genieten van live jazzmuziek van zowel opkomende als gevestigde artiesten. De club heeft een uitgebreide concertkalender en staat bekend om zijn geweldige akoestiek.

Adres: 60 Rue des Lombards, 75001 Parijs

Openingstijden: Maandag – Zondag 16:00 – 02:00

Duc des Lombards, Parijs

Nog een relikwie in de Parijse jazzscene, Duc des Lombards is een gezellige club waar je kunt genieten van hoogstaande jazzoptredens. Met zijn intieme sfeer en uitstekende programma trekt de club zowel lokale jazzliefhebbers als toeristen aan.

Adres: 42 Rue des Lombards, 75001 Parijs

Openingstijden: Maandag – Zaterdag 19:30 – 02:00, Zondag Gesloten

Bluespodia

Hoewel jazz prominent aanwezig is in de Franse muziekscene, heeft blues ook zijn eigen plekje veroverd. Hier zijn enkele bluespodia die je zeker moet bezoeken in Frankrijk:

B.B. King Blues Club, Parijs

Vernoemd naar de legendarische bluesmuzikant B.B. King, is deze club een must-visit voor bluesliefhebbers. Met zijn warme sfeer en geweldige line-up van gastoptredens, is B.B. King Blues Club een van de beste plekken in Parijs om live bluesmuziek te ervaren.

Adres: 24 Rue Balard, 75015 Parijs

Openingstijden: Woensdag – Zaterdag 19:00 – 02:00, Zondag – Dinsdag Gesloten

Le New Morning, Parijs

Le New Morning is een unieke locatie in Parijs die bekend staat om zijn diverse muziekprogramma, waaronder bluesoptredens. De club heeft een rijke geschiedenis en heeft blues- en jazzlegendes uit de hele wereld verwelkomd.

Adres: 7-9 Rue des Petites Ecuries, 75010 Parijs

Openingstijden: Maandag – Zondag 19:00 – 02:00

Conclusie

Frankrijk is een paradijs voor jazz- en bluesliefhebbers, met talloze clubs en podia verspreid over het hele land. Of je nu een fan bent van intieme jazzclubs of grootschalige concertzalen, er is voor elk wat wils. Dus als je de kans krijgt om een van deze podia te bezoeken, zorg er dan voor dat je dat doet. Je zult gegarandeerd een onvergetelijke muzikale ervaring hebben!

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243