Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Kajakken in de Ardèche

vakanties in frankrijk

Kajakken in de Ardèche

De Ardèche is een prachtige regio in Zuidoost-Frankrijk, bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen, met inbegrip van de indrukwekkende Ardèche kloof. Een van de leukste manieren om de opvallende schoonheid van dit gebied te ontdekken is door te gaan kajakken op de rivier de Ardèche. Of je nu een ervaren kajakker bent of gewoon op zoek bent naar een leuke en avontuurlijke activiteit, kajakken in de Ardèche is een ervaring die je niet snel zult vergeten. In dit artikel zullen we de beste plekken om te kajakken in de Ardèche bespreken, evenals enkele handige tips voor een geslaagde kajaktocht.

De rivier de Ardèche biedt tal van mogelijkheden voor kajakliefhebbers, van ontspannende tochten door rustige wateren tot uitdagende avonturen door stroomversnellingen. Er zijn verschillende kajakverhuurbedrijven langs de rivier die een verscheidenheid aan kajaktochten aanbieden, variërend van een paar uur tot enkele dagen. Hier zijn enkele van de beste plekken om te kajakken in de Ardèche:

Kajakken op de rivier de Ardèche:

1. Vallon Pont d’Arc: Dit is een populaire startplaats voor kajaktochten op de rivier de Ardèche. Vanaf hier kun je kajakken door de beroemde Ardèche kloof, met adembenemende uitzichten op de steile rotsformaties en natuurlijke bruggen.

2. Ruoms: Dit schilderachtige stadje is ook een geweldige uitvalsbasis voor kajaktochten. Vanaf hier kun je kajakken door rustigere delen van de rivier en genieten van de serene natuur.

3. Châmes: Dit is een ander startpunt voor kajaktochten op de rivier de Ardèche, met een prachtig landschap en de mogelijkheid om te stoppen en te zwemmen in de heldere wateren van de rivier.

Handige tips voor kajakken in de Ardèche

Als je van plan bent om te gaan kajakken in de Ardèche, zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat je een geweldige ervaring hebt:

1. Wees voorbereid: Zorg ervoor dat je geschikte kleding draagt, inclusief zwemkleding en waterschoenen. Het is ook een goed idee om zonnebrandcrème, een hoed en waterdichte tassen voor je spullen mee te nemen.

2. Kies de juiste kajak: Afhankelijk van je ervaring en het type avontuur dat je zoekt, kun je kiezen uit een enkele of dubbele kajak. Voor beginners raden we aan om een dubbele kajak te nemen om het gezamenlijke avontuur te ervaren.

3. Volg de instructies: Als je met een georganiseerde tour meegaat, zorg er dan voor dat je de instructies van de gids opvolgt en veiligheidsinstructies nauwgezet opvolgt.

4. Wees respectvol naar de natuur: Kajakken in de Ardèche betekent ook genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Zorg ervoor dat je geen afval achterlaat en respectvol omgaat met de flora en fauna.

Kajakverhuur in de Ardèche

Er zijn verschillende kajakverhuurbedrijven langs de rivier de Ardèche die een verscheidenheid aan kajaktochten aanbieden. Hier zijn enkele van de beste kajakverhuurbedrijven in de regio:

1. Canoë Le Moulin – gevestigd in Vallon Pont d’Arc, dit bedrijf biedt een verscheidenheid aan kajaktochten voor alle niveaus van ervaring.

2. Ardèche Canoës – met vestigingen in Vallon Pont d’Arc en Ruoms, dit bedrijf biedt ook begeleide kajaktochten en verhuur van kajakuitrusting.

3. Kayak Vert – gevestigd in Châmes, dit bedrijf biedt kajakverhuur en begeleide tochten op de rivier de Ardèche.

Openingstijden kunnen variëren, dus het is het beste om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Hier zijn enkele handige contactgegevens voor de genoemde kajakverhuurbedrijven:

– Canoë Le Moulin
Adres: Chemin des Gorges, 07150 Vallon-Pont-d’Arc, Frankrijk
Telefoonnummer: +33 4 75 88 00 41

– Ardèche Canoës
Adres: Avenue des Gorges, 07150 Vallon-Pont-d’Arc, Frankrijk
Telefoonnummer: +33 4 75 88 36 47

– Kayak Vert
Adres: Le Planas, 07150 Châmes, Frankrijk
Telefoonnummer: +33 4 75 94 07 13

Kajakken in de Ardèche is een onvergetelijke ervaring die je de adembenemende natuur van dit prachtige gebied laat verkennen. Of je nu op zoek bent naar een rustige peddeltocht of een avontuurlijke reis door de stroomversnellingen, de rivier de Ardèche biedt voor elk wat wils. Met een goede voorbereiding en de juiste kajakverhuur, ben je klaar voor een fantastische dag op het water.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243