Alle soorten vakanties naar Frankrijk van de beste reisorganisaties zijn op deze website voor u verzameld

Kanoën op de Dordogne rivier

vakanties in frankrijk

Inleiding

De Dordogne rivier is een prachtige bestemming voor liefhebbers van kanoën. Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, biedt de rivier een schilderachtig decor van kalkstenen kliffen, groene valleien en historische kastelen. Met zijn kalme stroming en schilderachtige landschappen, is de Dordogne een populaire bestemming voor zowel beginnende als ervaren kanoërs.

Kano verhuur

Langs de oevers van de Dordogne rivier zijn er verschillende verhuurbedrijven die kano’s en kajaks aanbieden voor een dagje op het water. Enkele populaire verhuurbedrijven zijn:

  • Kano Dordogne – gevestigd in Beynac, biedt verschillende routes en verhuurt enkele, dubbele en zelfs driedubbele kano’s. Adres: Les Grenettes, 24220 Saint-Vincent-de-Cosse.
  • Canoëric in Carsac – gelegen in Carsac-Aillac, biedt ook verschillende routes en verhuurt kano’s en kajaks voor het hele gezin. Adres: Route du Port, 24200 Carsac-Aillac.

Routes en bezienswaardigheden

De Dordogne rivier biedt verschillende routes voor kanoërs, variërend van korte tochten tot meerdaagse avonturen. Enkele populaire routes zijn:

  1. La Roque-Gageac naar Beynac: een ontspannen route met prachtig uitzicht op middeleeuwse dorpen en kastelen.
  2. Domme naar Veyrignac: een wat langere tocht met pittoreske uitzichten op de vallei van de Dordogne.

Onderweg komen kanoërs langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden in de regio, waaronder het kasteel van Castelnaud, het dorp La Roque-Gageac en de tuinen van Marqueyssac.

Voorbereidingen en tips

Om optimaal te genieten van het kanoën op de Dordogne rivier, is het belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen en rekening te houden met enkele tips, zoals:

  • Controleer de weersvoorspellingen voordat je vertrekt, en kleed je gepast aan voor de activiteit.
  • Zorg voor voldoende drinkwater en snacks voor onderweg, aangezien er mogelijk geen eetgelegenheden zijn langs de rivier.
  • Bescherm jezelf tegen de zon door zonnebrandcrème en een hoed te dragen, aangezien je een lange tijd op het open water zult doorbrengen.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop bij het beoefenen van watersporten, en kanoën is geen uitzondering. Enkele veiligheidstips voor kanoën op de Dordogne rivier zijn:

  1. Draag altijd een reddingsvest, vooral als je niet bedreven bent in zwemmen.
  2. Hou rekening met de stroming en mogelijke obstakels in het water, zoals stenen of boomstronken.
  3. Informeer een familielid of vriend over je geplande route en verwachte terugkeer, zodat ze hulp kunnen inschakelen indien nodig.

Conclusie

Al met al biedt kanoën op de Dordogne rivier een geweldige belevenis voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met zijn adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en kalme stroming, is de Dordogne een ideale bestemming voor een dagje op het water. Door je goed voor te bereiden en rekening te houden met de veiligheid, kan je genieten van een onvergetelijke kano-ervaring in deze prachtige regio van Frankrijk.

Categorieën

Laatste berichten:

Reisbureaus-Tickets-Vakantiehuizen:

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243